in

Κωνσταντίνος: Δε θα κουνήσω το δάχτυλό μου να πάρω τη βασιλεία πίσω – Θα το κάνουν οι Έλληνες

Παρά την ηλικία του ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν συμβιβάζεται με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το οποίο ο ελληνικός λαός αποφάσισε το πολίτευμα που επιθυμεί για τη χώρα, όπως φαίνεται και από την αποψινή του συνέντευξή του στη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά για την εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ.

Δήλωσε ότι θα γύριζε ως μονάρχης αν κάτι τέτοιο ήθελε ο λαός απορρίπτοντας όμως τη συμμετοχή του σε κάποιο κόμμα ή την ανάληψη κάποιου άλλου ρόλου ενώ δεν απάντησε με σαφήνεια για τυχόν πολιτικά σχέδια του γιου του Νικόλαου και τόνισε ότι δεν είναι τέως ή πρώην αλλά «ο Βασιλεύς Κων/νος, τελεία και παύλα».


«ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΡΜΟΖΕΙ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ», ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ή Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙ

Εξάλλου όπως είπε: «Έχω την εντύπωση ότι η Ελλάς έχει πάρα πολλούς πολιτικούς, μάλιστα θα έλεγα ότι σχεδόν έχουν μπουχτίσει από πολιτικούς, τί θέλουν άλλο παραπάνω, να κάνουν τί;»

«Δεν έχω καμία διάθεση. Είναι δύσκολη δουλειά και ούτε τη θέλω», συνέχισε ο τέως βασιλιάς ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει πρόταση στον γιο του να ενταχθεί σε κάποιο κόμμα απάντησε: «Α δε ξέρω μπορείτε να ρωτήσετε».

Σε ερώτηση, δε, για το αν έχει λήξει γι’ αυτόν το σενάριο της παλινόρθωσης απάντησε: «Δεν υπάρχει τέλος και δεν υπάρχει αρχή. Εγώ βλέπω την όλη υπόθεση αυτή να εξελίσσεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτοί αποφασίζουν τί θέλουν, αυτοί αποφάσισαν 2 φορές αν θυμάμαι καλά, να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει. Τώρα αν τη θέλουν πάλι δικό τους δικαίωμα είναι» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε σχετικά: «Δε θα κουνήσω το δάχτυλό μου για να πάρω τη βασιλεία πίσω, θα το κάνουν οι Έλληνες, εγώ δε θα το κάνω».

Στις επίμονες ερωτήσεις ότι αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να γύριζε ως μονάρχης απάντησε σε άλλο σημείο ότι: «εγώ δε θα επιδιώξω αυτό. Δε πρόκειται να το κάνω, δηλαδή δε βλέπω ότι θα γίνει αξία στο λαό. Εάν γίνει μόνο του τότε θα το δεχθώ». Συμπλήρωσε ωστόσο «αλλά ποιός  είναι ο μηχανισμός να κάνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει».

Ερωτηθείς αν διατηρεί επαφές με τον πολιτικό κόσμο σημείωσε ότι «άμα το θέλουν πολύ ευχαρίστως», και συμπλήρωσε: «αλλά ξέρετε είναι πάρα πολύ δύσκολο ο Βασιλεύς να αποφασίζει να κάνει, πρέπει να είναι το όλο σύστημα να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. Όπως είναι στα Σκανδιναβικά κράτη, ο Βασιλεύς».

Όσο για το αν θα αναλάμβανε κάποιο άλλο ρόλο και ειδικότερα ρόλο πρεσβευτή όπως πρότεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε ότι: «Γιατί να μπούμε σε μια κουβέντα που λένε οι Εγγλέζοι If, όλα If; Mπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Αποκλείεται. Λοιπόν γιατί να το συζητήσουμε. Δεύτερον, εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κων/νος, είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος, τελεία και παύλα. Αυτό δεν αλλάζει με το τίποτα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε, Βασιλεύς της Ελλάδος ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Λοιπόν είτε ο Καρατζαφέρης το λέει έτσι ή κατά λάθος του ξεφεύγει  δεν ξέρω. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να κάνω καμία κίνηση να πάρω το..»

Σε ερώτηση για το αν οι βασιλόφρονες στη χώρα εκφράζονται από κάποιο πολιτικό κόμμα και ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό σημείωσε ότι : «Πολύ πιθανόν κανένα. Πολιτικό κόμμα δε μπορεί να αντιπροσωπεύει τη βασιλεία γιατί τότε γίνομαι αρχηγός κόμματος ή ο γιος μου ή ο οποιοσδήποτε αλλά η βασιλεία είναι με τη δύναμη του κόμματος».

Ο τέως βασιλιάς μίλησε ακόμη για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «ήθελα πάντοτε να γυρίσω στην Ελλάδα, τώρα έτυχε να είναι δύσκολες περίοδοι, απεναντίας αισθανόμουν ότι μπορούσα να βοηθήσω όσο μπορώ εδώ πέρα» και σημείωσε ποτέ στην Ελλάδα δεν αισθανόταν persona non grata.

Σχετικά με το αν γύριζε τον χρόνο πίσω θα επέλεγε να μην οδηγηθεί σε σύγκρουση με τον Παπανδρέου απάντησε ότι «εάν είχα ευκαιρία πολλά πράγματα που έκανα τότε θα τα έκανα σήμερα αλλά θα τα έκανα με μεγαλύτερη προσοχή» ενώ σε ερώτηση για το αν θα όρκιζε και πάλι την κυβέρνηση της χούντας είπε: «Οπωσδήποτε θα την όρκιζα, οπωσδήποτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι μη ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο άγνωστο και όταν λέω άγνωστο εννοώ ότι κανένας δεν είχε εξουσία εκείνη τη στιγμή, ο μόνος που είχε εξουσία εάν ήθελε να την ασκήσει ήμουν εγώ, αλλά και ποιός με άκουγε εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ περίεργη η κατάσταση, αλλά θα την όρκιζα την κυβέρνηση».

Όσο για το γιατί έφυγε μετά το αποτυχημένο αντιπραξικόπημα, αντικίνημα αντί να δώσει μάχη κατά της Χούντας είπε ότι «εκείνη την εποχή εγώ σκεφτόμουν ότι έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα χωρίς να χυθεί αίμα».

Ο τέως βασιλιάς αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο, όπως αποκάλυψε είχε συναντηθεί τυχαία στο αεροδρόμιο όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τη δήλωση που είχε κάνει στους Sunday Times, ότι  Έλληνες και Ευρωπαίοι θα πρέπει να του δώσουν μία ευκαιρία και για το αν σωστά ερμηνεύθηκε ως δήλωση στήριξης απάντησε ότι «είναι αδύνατον να πάρεις μία θέση σε έναν άνθρωπο και πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος μόλις έγινε πρωθυπουργός, πρέπει να του δώσεις ευκαιρία, τί θα πεις, να τελειώνουν οι αριστεροί κλπ αυτά είναι σαχλαμάρες. Να δεις τι θα κάνει ο άλλος. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι προσπάθειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρχουν,δουλεύει σκληρά ο άνθρωπος δεν υπάρχει θέμα για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει».

«Η σημασία είναι ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Εγώ νομίζω ότι δεν έχουν καταλάβει πόσο προσπαθεί ο πρωθυπουργός να λύσει τα προβλήματα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «πρέπει να προσέξει γιατί το ίδιο κάνει και η αντιπολίτευση».

Κληθείς να σχολιάσει το αν έχει τελειώσει ο διχασμός σημείωσε ότι «προφανώς δεν έχει τελείως τελειώσει», αλλά «βλέπω ότι τελειώνει πάντως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση» και συμπλήρωσε:  «Μη ξεχάσετε αυτό που είπατε στην αρχή, ότι ήταν, ότι είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση».

Τέλος σε ερώτηση για το αν έχει νιώσει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τις εξορίεςκατά τη βασιλεία του πατέρα του απάντησε: «δεν αξίζει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι το οποίο δε ξέρεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Εικόνες ντροπής: Ο αστέρας του μπάσκετ Κέβιν Ντουράντ ποζάρει προσβλητικά δίπλα στον Εύζωνα του Αγνώστου Στρατιώτη

Πως Θα Ανοίξετε Έναν L2J Hi Five Server.(+ Compile)