Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι) κομμένο σε μπουκιές
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες (ή ντοματάκι κονσέρβα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, 1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, λίγο μοσχοκάρυδο
  • ρύζι πιλάφι για να συνοδεύσετε

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου στο μισό λάδι να ροδίσουν λίγο απ’ όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε απ’ το σκεύος, συμπληρώνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε στη συνέχεια τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  2. Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο σκεύος με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις αρχίσει το υγρό να εξατμίζεται, προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη (προαιρετικά), λίγο μοσχοκάρυδο και μισό φλιτζάνι νερό και μαγειρεύετε για 20′-25′ περίπου, ελέγχοντας ενδιάμεσα, μήπως χρειάζεται λίγο ακόμη νερό ως συμπλήρωμα. Όταν τα πολλά υγρά απορροφηθούν και μείνει η σάλτσα, κατεβάζετε το σκεύος απ’ τη φωτιά. Συνοδεύετε με ρύζι.

Συμβουλή

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ | Συνταγή για  κοτόπουλο-μπουκιές με μανιτάρια και πιπεριές