in

Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα

Γρήγορη και εύκολη συνταγή που μυρίζει Χριστούγεννα

Λίγα μυστικά ακόμα


Αν χρησιμοποιήσετε ποτήρι του κρασιού για τα σχέδια, μπορείτε είτε να κόβετε τη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό (όλο το στόμιο του ποτηριού) είτε σε μισοφέγγαρο (μισό στόμιο). Ακόμα μπορείτε να τους πλάσετε σε μπαλίτσες δημιουργώντας μπουκίτσες.

Υλικά

30-35 κομμάτια

  1. 500 γρ. φρέσκο βούτυρο (πρόβειο ή αγελαδινό)
  2. 1/2 πιατάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
  3. 1 1/2 φλυτζάνι του καφέ αμυγδαλόψιχα
  4. Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
  5. Ανθόνερο
  6. Άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες

26 Minutes

  1. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου μέχρι να λειώσει.

  2. Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε είτε με μαχαίρι ή τα βάζουμε στο μούλτι (ανάλογα την υφή που θέλουμε).

  3. Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί χωρίς να “σπάει” ή να είναι μαλακιά.

  4. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη και το απλώνουμε περίπου 1 1/2 εκ. πάχος. Με ένα ποτήρι του κρασιού ή με φορμάκια διαφόρων σχεδίων “κόβουμε” τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.

  5. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

  6. Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ψεκάζουμε με το ανθόνερο και τους τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα που έχουμε βάλει την άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τους τοποθετούμε σε πιατέλα κοσκινίζοντας κάθε στρώση με άχνη.

  7. Καλή Επιτυχία και Καλές Γιορτές.

 

 

 

 

cookpad.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Κουραμπιέδες με σοκολάτα (επικάλυψη)