in

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Ζητήστε από τα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν,
διασκεδάστε μαζί τους στην κουζίνα

και αφήστε τα να δημιουργήσουν νόστιμα
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια!


Υλικά για 40 μπισκότα:

100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ ζάχαρη

1 αυγό

280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

½ κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι μπέικιν

Για το γλάσο:

400 γρ ζάχαρη άχνη

3-4 κουταλιές νερό

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.

Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.

 

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

 

Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο,
και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

 Έτσι μπορούμε να δουλέψουμε την ζύμη πιο εύκολα.



 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη
σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.

Κόβουμε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια

και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί
που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.



 Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη με το νερό.

 

Μοιράζουμε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολ,

ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε για τη διακόσμηση.

Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ
και ανακατεύουμε.

 

Καλύπτουμε τα μπισκοτάκια με το γλάσο
και διακοσμούμε με γλάσο διαφορετικού χρώματος

ή με χρωματιστές μπιλίτσες
(χρωματιστές πέρλες, στα σούπερ μάρκετ).
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!




Καλή διασκέδαση!!!



Και του χρόνου!

bettyscuisine.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Η βασική συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα