Υλικά
1 πακέτο μανιτάρια (1/2 κιλό)
1 πακέτο κρεμμυδάκι για στιφάδο 750 γρ.(κατεψυγμένα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα σάλτσα
2 δαφνόφυλλα
10 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
λίγο μπαλσαμικο
ελαιόλαδοο
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα ξεφλουδίζουμε και αφού κόψουμε λίγο την άκρη από τα κοτσάνια τα κόβουμε στην μέση.
Στο μεταξύ βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε να πάρουν λίγο χρώμα και άρωμα και τα σβήνουμε με το μπαλσαμικο.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο και τα σοτάρουμε κι αυτά 2-3 λεπτά και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, σάλτσα, δαφνόφυλλα, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό και κλείνουμε την χύτρα να μαγειρευτεί το φαγητό μας για 5-10 λεπτά.
Ανοίγουμε την χύτρα και σερβίρουμε.
Δεν Ξεχνώ
Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε αλλά τα σκουπίζουμε με βρεγμένο πανι γιατί ρουφάνε πολύ νερό και θα το βγάλουν στο μαγείρεμα.
Αν δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε στην χύτρα, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε σε κατσαρόλα απλός θα προσέχουμε αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε λίγο νερό ακόμη. επίσης 5 λεπτά στην χύτρα είναι περίπου 20 λεπτά στην κατσαρόλα.