in

«Μην ξανακλάψεις έτσι, παιδί μου, επάνω στην εικόνα μου. μου ράγισες την καρδιά»

Παναγία Βαρνάκοβα: Το γεγονός με το άνοιγμα της εικόνας

 

 


Παναγία Βαρνάκοβα: Δεν είναι λίγες οι φορές που θνητοί γίνονται μάρτυρες κάποιου ιδιαίτερου γεγονότος. Το συγκεκριμένο γεγονός, εξιστόρισε τον Σεπτέμβριο του 2013, μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία προσκύνησε την Παναγία Βαρνάκοβα μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Επάνω στην συζήτηση σχετικά με την προστασία της Παναγίας, είπε τα εξής:

«Με το Μοναστήρι εδώ της Παναγίας είμαστε συνδεδεμένοι οικογενειακώς. Οι γονείς μου πολλές φορές έβρισκαν εργασία εδώ, γιατί τα χρόνια εκείνη υπήρχε μεγάλη φτώχεια. Έτσι και εγώ, μόλις 16 χρονών κοριτσάκι, πήγα στην Αθήνα για να εργαστώ σε κάποιο σπίτι.

 

Παναγία Βαρνάκοβα:
«Μην ξανακλάψεις έτσι, παιδί μου, επάνω στην εικόνα μου. μου ράγισες την καρδιά»

 

 

Το σκηνικό με το άνοιγμα της εικόνας της Παναγιάς Βαρνάκοβα

 

Εργαζόμουν σκληρά για την ηλικία μου, μακριά από την στοργή του σπιτιού μου. Κάποτε όμως, χωρίς αιτία, κάποιος άνθρωπος με την σκληρή συμπεριφορά του με πλήγωσε βαθειά. Τόσο πολύ πονούσε η ψυχή μου, ώστε το βράδυ που πήγα στο δωμάτιό μου, αγκάλιασα μια εικόνα ξύλινη που είχα της Παναγίας, γονάτισα πάνω στο κρεβάτι μου, έτσι όπως ήμουν ντυμένη, και άφησα τον πόνο μου να ξεχυθεί πάνω Της με δάκρυα και αναφιλητά. Ζητούσα την παρηγοριά και την βοήθεια της Παναγίας. Ο πόνος της ψυχής μου ήταν απερίγραπτος.

 

 

Παναγία Βαρνάκοβα:
«Μην ξανακλάψεις έτσι, παιδί μου, επάνω στην εικόνα μου. μου ράγισες την καρδιά»

 

Σε μια στιγμή αποκοιμήθηκα για λίγο. Όταν συνήλθα, σκέφτηκα, αφού έμειναν λίγες ώρες ως το ξημέρωμα (σηκωνόμουν στις 5:00 κάθε πρωί), να πέσω μες στα σκεπάσματα να ξεκουραστώ. Όταν ανασηκώθηκα, κοίταξα την εικόνα της Παναγίας που είχα ακόμη στην αγκαλιά μου. Με πόνο, μαζί με κάποιο φόβο (δέος), είδα ότι είχε σχιστεί το ξύλο! Από την κορυφή του κεφαλιού της Θεοτόκου, κατέβαινε η σχισμή στο Πρόσωπό Της και κατέληγε στον ώμο Της! Πίστεψα πως εγώ έφταιγα, επειδή την πίεζα στο στήθος μου, και άρχισα πάλι να κλαίω με πολύ συντριβή και να Της ζητάω συγγνώμη.

Τότε η Παναγία ζωντάνεψε στην εικόνα της. Το βλέμμα της ήταν γεμάτο συμπάθεια και αγάπη και κινήθηκαν τα χείλη της λέγοντας μου:

 

Τα λόγια της Παναγίας Βαρνάκοβα

 

« Μην ξανακλάψεις έτσι παιδί μου, επάνω στην εικόνα μου. Μου ράγισες την καρδιά! Εγώ σ’ όλη σου την ζωή θα είμαι κοντά σου και θα σε προστατεύω.

 

Τότε κατάλαβα πως άνοιξε η εικόνα από την συμπόνια της Παναγίας και όχι από άλλη αιτία.

Η εμπειρία εκείνης της νύχτας μου έμεινε αλησμόνητη. Είναι γεγονός πως η Δέσποινα του κόσμου τήρησε την υπόσχεσή Της. Σε όλη την μετέπειτα πορεία της ζωής μου ήταν και είναι φανερή η προστασία Της».

Τι άλλο κανείς να προσθέσει, παρά να δοξάσει τον Θεό που μας χάρισε την κατά Χάριν Ουράνια Μητέρα μας;

 

Παναγία Βαρνάκοβα:
«Μην ξανακλάψεις έτσι, παιδί μου, επάνω στην εικόνα μου. μου ράγισες την καρδιά»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

«Δεν έχει σταματήσει να παλεύει γι’ αυτό» Η Νατέλα ψάχνει τη σορό του παιδιού της 15 χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Πάτρα: Πέθανε η Παναγιώτα Λάζαρη – Μία σπουδαία γυναίκα που έγινε μάνα για εκατοντάδες παιδιά