λικά συνταγής
- 600γρ. σπάλα χοιρινή, κομμένη σε μπουκιές
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 250γρ. τοματάκια κονκασέ ή 2 τομάτες κομμένες κονκασέ
- 400ml. λευκό κρασί
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ¾ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- πιπέρι
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
- Σε βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας στο μισό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το μισό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 8 με 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τα τοματάκια κονκασέ, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
cooklos.gr