in

Μπεκρή μεζέ χοιρινό

λικά συνταγής

 

  • 600γρ. σπάλα χοιρινή, κομμένη σε μπουκιές
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250γρ. τοματάκια κονκασέ ή 2 τομάτες κομμένες κονκασέ
  • 400ml. λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ¾ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • πιπέρι
  • αλάτι

 


Διαδικασία συνταγής

 

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας στο μισό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το μισό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά.
  4. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 8 με 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τα τοματάκια κονκασέ, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

cooklos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αφράτο γλυκό ψωμί (σαν τσουρέκι) με κίτρινη κολοκύθα

Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών και πουρέ