in

Μπριάμ καλοκαιρινό με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα!

Θα έρθουν την Κυριακή οι φίλοι σου στο σπίτι για φαγητό. Και αναρωτιέσαι τι να τους μαγειρέψεις. Θέλεις κάτι παραδοσιακό αλλά να μην είναι βαρύ στο στομάχι. Φτιάξ’τους λοιπόν μπριάμ καλοκαιρινό. Ουσιαστικά είναι ανάμεικτα λαχανικά.

Το θετικό με αυτό το πιάτο είναι ότι μπορείς να έχεις έτοιμες πολλές μερίδες σε λίγο χρόνο προετοιμασίας. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να περάσεις ώρες στην κουζίνα και θα κερδίσεις τα εύσημα από όλους τους καλεσμένους σου. Δες επίσης 3 νόστιμες Αγειορείτικες νηστίσιμες συνταγές για όλους!


Σπιτικό μπριάμ καλοκαιρινό με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα

 

Υλικά που θα χρειαστείς:

Για τα λαχανικά:

  • 5 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 2 ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 330 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε μικρά κυβάκι

Για τη σάλτσα:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 ml νερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την κρούστα:

  • 1/2  φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή τριμμένη

Εκτέλεση:

Για την κρούστα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της κρούστας. Για την σάλτσα: Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί, βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε το νερό. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μπριάμ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χωρίζουμε τα λαχανικά σε ξεχωριστά μπολ και αλατοπιπερώνουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, σχετικά βαθύ, και στρώνουμε εκεί τα λαχανικά ανά είδος, π.χ. μία στρώση κολοκυθάκια, μία στρώση πιπεριές κ.ο.κ., φροντίζοντας ενδιάμεσα σε κάθε στρώση να σκορπίζουμε κομματάκια κατσικίσιου τυριού.

Περιχύνουμε το μπριάμ με τη σάλτσα και από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα της κρούστας. Ψήνουμε το μπριάμ για 35-40 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ LIME

Κολοκυθάκια σαν τηγανιτά