in

Ο αγώνας για το ποια χώρα θα βάλει πρώτη τσιπάκια στους κατοίκους της άρχισε!

Εθελοντές στην Αυστραλία ζουν με ενσωματωμένα τσιπάκια ως δείγμα καταλληλότητος για μαζική παραγωγή.

Το μικροτσίπ έχει το μέγεθος κόκκου ρυζιού και εισάγεται στο χέρι ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα με βελόνα πάχους τέτοιο, όσο αυτών που χρησιμοποιούνται για τατουάζ.


Ξεκίνησε ως μια ελάχιστα αξιοσημείωτη στάση πριν από λίγα χρόνια στις απομακρυσμένες περιοχές της Σουηδίας και τώρα επεκτείνεται σχεδόν σε κάθε τεχνολογικά ανεπτυγμένη χώρα. Χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους ως δείγματα, τα εμφυτευμένα μικροτσίπ παρακολουθούν κάθε κίνηση τους, τους επιτρέπουν να κάνουν αγορές από μηχανήματα αυτόματης πώλησης, συλλέγοντας δεδομένα και αναλύοντάς τα, τροφοδοτώντας το σύστημα.

 

Περίπου δέκα εθελοντές στην Αυστραλία, τσιπαρίστηκαν για να παρακολουθήσουν ένα τεχνολογικό συνέδριο που ονομάζεται Pause Fest. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις μήνες και θα χρησιμοποιούν τα τσιπάκια τους για να αγοράσουν εισιτήρια τρένων, να έχουν πρόσβαση στο γυμναστήριο, να ξεκλειδώνουν πόρτες και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν το συνέδριο, όλα μέσω του τσιπ.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τους τέσσερις μήνες της ζωής τους με τα μικροτσίπ, θα συγκεντρωθούν και θα μελετηθούν για να δουν πώς μπορεί αυτή η τεχνολογία να εφαρμοστεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ο αγώνας για να δούμε ποια χώρα το υιοθετήσει πρώτα, μόλις άρχισε.

 Όταν πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, οι εθελοντές θα συμμετέχουν σε πάνελ, για να συζητήσουν αν βρήκαν χρήσιμα τα τσιπάκια τους, με την Heffernan. Η Heffernan είναι μια εθελόντρια η οποία έχει ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρά της το μικροτσίπ για 18 μήνες και το χρησιμοποιεί για να ξεκλειδώνει την εξώπορτα του σπιτιού της. (κατά μια εκδοχή  το όνομά της θα μπορούσε να προέρχεται από το ιρλανδικό Heifearnain που σημαίνει δαίμονας!!!)

Τον περασμένο Νοέμβριο έβαλε κι άλλο ένα τσιπ, στην εξωτερική πλευρά του άλλου της χεριού, για να έχει πρόσβαση στο γραφείο της στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Κάνει μια διδακτορική διατριβή πάνω στις εφαρμογές της εμφυτεύσιμης τεχνολογίας  και αποφάσισε να πάρει ένα τσιπ μετά από ένα χρόνο που πέρασε, ακούγοντας τους άλλους ανθρώπους να εξυμνούν την ευκολία, του να μην χρειάζεται κάποιος ποτέ να κουβαλά κλειδιά. Ο κίνδυνος ασφαλείας, όπως λέει, είναι αρκετά χαμηλός.

“Το εύρος ανάγνωσης είναι πολύ μικρό, οπότε πρέπει να αγγίζετε το χέρι μου”, λέει. “Θα τα μάθω αν συνέβη αυτό. Και ακόμη και για κάποιον με κακό σκοπό, αν κάποιος με αναισθητοποιήσει, ας πούμε, έχω την ιστοσελίδα μου μέσα σε αυτό. Δεν έχει κάτι χρήσιμο που θα μπορούσε να πάρει ».

Όσο για την παρακολούθηση όπως δήλωσε: “Το τσιπ δεν έχει δυνατότητες παρακολούθησης”…”Δεν διαθέτει μπαταρία και δεν έχει αισθητήρες GPS … Εάν κάποιος σας παρακολουθούσε, θα χρησιμοποιούσε το κινητό σας τηλέφωνο”.

Τα σημερινά μοντέλα μικροτσίπ δεν είναι πολύ πιο εξελιγμένα από αυτά που έχουν ενσωματωθεί στο λαιμό των περισσότερων κατοικίδιων ζώων εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες. Οι προγραμματιστές εργάζονται σε ένα μοντέλο το οποίο θα μπορεί να κρατά περισσότερους από έναν αριθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση πολλών κωδικών πρόσβασης και σε ένα τσιπ που θα έχει το απαιτούμενο επίπεδο κρυπτογράφησης για να μπορεί να χειρίζεται τις πληρωμές.

“Εάν θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε παντού, τόσο στη δουλειά, όσο στο σπίτι, στο γυμναστήριο και χρειάζεστε μόνο ένα τσιπ, αυτό το είδος δίνει στους ανθρώπους περισσότερα κίνητρα για να πάρουν ένα τσιπ”, λέει η Heffernan. “Οι πληρωμές είναι η τέλεια εφαρμογή. Μόλις θα μπορείτε να πληρώσετε με αυτό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα παρακινηθούν και θα τα πάρουν αυτά “.

 Ο ιδρυτής του Pause Fest, George Hedon, αναμένει ότι οι περισσότεροι από τους εθελοντές θα έχουν προσπαθήσει να χακάρουν το μικροτσίπ τους και να επεκτείνουν την εφαρμογή τους μέχρι να ξεκινήσει το φεστιβάλ του επόμενου έτους.

“Θα είναι επίσης σε θέση να έρθουν στο φεστιβάλ και να κουνάνε τα χέρια τους όπως ο Lord Vader για να μπουν”, λέει ο Hedon. Περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες, 150 ομιλητές και 75 νεοσύστατες εταιρείες αναμένεται να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2018 στη Μελβούρνη.

Μεταξύ των παρουσιαστών είναι η Netflix, η οποία θα μιλήσει για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο να σχεδιάσει τις πρωτότυπες παραγωγές της, βασισμένη σε δημογραφικά και οπτικοακουστικά δεδομένα και στη NASA. “Πριν καν φτάσουν έξω στο κοινό, ξέρουν ποιος θα τα παρακολουθήσει”, λέει ο Hedon. “Είναι αρκετά τρομακτικό αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό”.

Η μάχη για την προώθηση του τσιπαρίσματος των ανθρώπων καλά κρατεί. Το θέμα είναι πως οι άνθρωποι, παρόλες τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που υπάρχουν με το να εισάγουν στο σώμα τους τέτοιες τεχνολογίες, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να νατισταθούν. Αντίθετα τα επικροτούν και το διαφημίζουν, καθιστώντας τον εαυτό τους πιόνια της προώθησης μιας παγκόσμιας σκλαβιάς για το ανθρώπινο γένος.

Δείτε πως προωθούν αυτό το φεστιβάλ και θα παρατηρήσετε ότι μόνοι τους μας λένε, ότι το μέλλον είναι άγριο, αλλά χαμπάρι εμείς!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Οδυσσέας Τσεναι – Δεν Αισθανομαι Έλληνας – Με Εβαλαν Να Πω Τα Αντιθετα Οταν Ημουν Μικρος!

‘Ελληνες αστυνομικοί δείχνουν την ιεραρχία τους σε 2 πολίτες με τον ποιο βίαιο τρόπο ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ