Ο «νταής» του χωριού, με το βίαιο χαρακτήρα, πήρε το σκεπάρνι του και έστειλε στην εντατική την πανέμορφη σύζυγό του, άνευ λόγου και αιτίας … Την παραμονή μάλιστα της αιματηρής επίθεσης είχε καλέσει στο σπίτι στην Πέτρα Πρέβεζας και τα πεθερικά του.

«Τα έκανε όλα αυτός το αλήτης,… Την χτύπησε την κόρη μου με το σκεπάρνι έξι φορές στο κεφάλι. Έξι, εφτά φορές στο κεφάλι. Την παραμονή, πήρε τηλέφωνο η κόρη μου τη μάνα της να πάμε για φαγητό στο σπίτι. Θα έχουμε σουβλάκια λέει… το ένα, το άλλο. Δεν ξέρω… Με παίρνει εμένα τηλέφωνο η γυναίκα μου, μου λέει θα πάμε πέρα στην κόρη μας να φάμε. Έχω δουλειά, θα αργήσω να έρθω. Αλλά αυτός μάλλον ετοίμαζε να ξεκάνει κι εμάς. Ναι, σας ετοιμάζω ένα τραπέζι… το τελευταίο, λέει απόψε…» ανέφερε στην αστυνομία ο πατέρας του θύματος.

Η 27χρονη, υπέμενε αυτής της συμπεριφοράς του δύστροπου και σεσημασμένου άνδρα της, λόγω της τρίχρονης κορούλας που είχαν αποκτήσει λέει η ξαδέλφη της Λιάνας Λαζάρου. «Είχε φύγει -αναφέρει η ξαδέλφη- το κορίτσι για ένα μήνα Μετά γύρισε πίσω γιατί αυτός την εκβίαζε ότι θα σκοτώσει την οικογένεια και φοβήθηκε η Λιάνα. Γύρισε πίσω. Αυτός έκανε πολλά πράγματα. Εκβίαζε πολύ κόσμο. Δεν είχε τον Θεό του. Δεν μπορούσε να τον κρατήσει κανείς. Επειδή έχει κι ένα μωράκι 3 χρονών λέει μήπως και να προσπαθήσουν. Κι έγινε ο,τι έγινε. Είναι επικίνδυνος. Απειλεί όλη την οικογένεια. Πήγαν να τον πιάσουν οι αστυνομικοί και φώναζε ότι θα σκοτώσω και τους υπόλοιπους στην οικογένεια». Η Λιάνα, περνούσε ζωή-μαρτύριο με τα λεγόμενα και της ξαδέλφης της. Η 28χρονη, νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

«Η κοπέλα είναι σε καταστολή, λέει ο πατέρας της. Θα βγάλει αξονική γιατί έχει αιμάτωμα στο κεφάλι, τον αυχένα πίσω τον έχει κομμένο. Και αύριο θα ξέρουμε τι θα γίνει. Θα μας πουν οι γιατροί. Γιατί έχει πειραχτεί ο εγκέφαλος». Από την πλευρά του ο αδελφός του κατηγορούμενου λέει: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει καλά η νύφη μου. Να την βοηθήσει ο Θεός να το ξεπεράσει. Μετά η έννοια μας είναι να μεγαλώσει το παιδί του αδελφού μου και της νύφης μου σε ένα περιβάλλον αξιοπρεπές». Ο δράστης που πήρε προθεσμία να απολογηθεί, πριν από είκοσι ημέρες είχε συλληφθεί ως μέλος ληστρικής συμμορίας Ρομά, που είχε ρημάξει την ευρύτερη περιοχή.

ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΧ

Στο … ιστορικό του δράστη, οι αρχές κατέγραψαν το περιστατικό που σημειώθηκε στις 22-8-2015, ημέρα βάπτισης της κόρης του και όταν κάτοικος της περιοχής του ζήτησε να μετακινήσει το αμάξι του γιατί τον είχε «κλείσει». Τότε ο δράστης μπήκε στη θέση του οδηγού και άρχισε να τον κυνηγάει. Στις 12 Μαΐου [2017] ο «νταής» γαμπρός, πιάστηκε στην Πρέβεζα με συμμορία Ρομά για υπόθεση ληστείας, εννέα υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, υπόθεση κλοπής και εμπρησμού αυτοκινήτου, καθώς και υπόθεση απόπειρας εκβίασης.

Ιδού και οι υποθέσεις, αναλυτικά:

Α] Τα ξημερώματα της 28-03-2017 στο Λούρο Πρέβεζας, λήστεψαν με τη χρήση σωματικής βίας πεζή ημεδαπή, αφαιρώντας την τσάντα της που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα, Β] Την 3/4-02-2017, αφού αφαίρεσαν από τους Πλησιούς Άρτας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Λούρο Πρέβεζας και παραβίασαν σούπερ μάρκετ, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και δελτία τυχερού παιγνίου. Επιπλέον και προκειμένου να εξαλείψουν ίχνη και στοιχεία που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψή τους, πυρπόλησαν στην περιοχή της Στεφάνης Πρέβεζας το κλεμμένο όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Γ]Τα ξημερώματα της 21-01-2017 στο Λούρο Πρέβεζας, διέρρηξαν το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ), με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του υποκαταστήματος, Δ] Το βράδυ της 06-05-2017 στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, απαίτησαν εκβιαστικά από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος να τους καταβάλει σε εβδομαδιαία βάση χρηματικό ποσό για να αποτρέψουν υποτιθέμενη βλάβη στην επιχείρησή του, απειλώντας τη σωματική του ακεραιότητα, πλην όμως ο ιδιοκτήτης δεν ενέδωσε στην ψυχολογική πίεση που υπέστη, Ε] Το βράδυ της 08-04-2017 στο Πέτα Άρτας, διέρρηξαν σπίτι απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα,

Σ] Το απόγευμα της 11-04-2017 στον Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσό κόσμημα και προσωπικά έγγραφα, Τ] Το απόγευμα της 14-04-2017 στην Πέτρα Πρέβεζας, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσά κοσμήματα, Ζ] Το βράδυ της 27-04-2017 στην Ελεούσα Άρτας, διέρρηξαν σπίτι απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα, Η] Το βράδυ της 21-04-2017 στην Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, διέρρηξαν μονοκατοικία, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι και Θ] Την 15/16-04-2017 στον Ανθότοπο Άρτας, διέρρηξαν δύο μονοκατοικίες, χωρίς όμως να αφαιρέσουν αντικείμενα.

1

Η αδελφής του θύματος:

2 35

loading...