Οι γονείς χαίρονται όταν τα παιδιά τους φέρνουν φίλους για το βράδυ αλλά δεν χαίρονται το ίδιο όταν καθαρίζουν και την ακαταστασία που προκαλούν.

Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ κουραστικό όταν το σπίτι σου είναι εκεί που επιλέγει να μαζευτεί κάθε φορά η παρέα των παιδιών σου.


Το να μαζεύεις τα ψίχουλα, να πλένεις μία στοίβα πετσέτες, να ψήνεις ασταμάτητα πίτσες, να μπερδεύεσαι στα επιπλέον παπούτσια στον διάδρομο, χωρίς να μιλήσουμε για το ψυγείο, μπορεί να γίνει κάτι πολύ κουραστικό.

Η Heather Duckworth είναι μία μητέρα που τα καταλαβαίνει όλα αυτά πολύ καλά. Είπε πως αυτό ήταν το 18ο καλοκαίρι του παιδιού της και πως τελευταία είχε αρχίσει να νιώθει διαφορετικά για τις στοίβες των παπουτσιών στην αυλή της.

«Αυτά τα παπούτσια είναι ξεκάθαρο σημάδι πως έχει έρθει το καλοκαίρι και πως τελείωσαν τα σχολεία. Αυτό σημαίνει φασαρία, χάος, γέλια και δυνατή μουσική. Σημαίνει πως θα υπάρχουν πιθανότατα παιδιά στον καναπέ μου ή στην πισίνα. Αυτά τα παπούτσια σημαίνουν πως σήμερα τα παιδιά θα μείνουν στο δικό μας σπίτι.»

Αλλά μία μέρα, εκεί που προσπαθούσε να τακτοποιήσει τα παπούτσια, ένιωσε ένα κύμα θλίψης. Τα παιδιά αυτά περνούσαν την μέρα τους για 4 χρόνια στο σπίτι της.

Έπαιζαν με τα παιδιά της και μεγάλωναν μαζί. Αλλά αυτά τα παπούτσια θα πάρουν διαφορετικές κατευθύνσεις όταν έρθει το φθινόπωρο, μία μελαγχολία που δεν περίμενε να της έρθει.

«Ξέρω πως μετά το καλοκαίρι τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο. Είναι το γλυκόπικρο κομμάτι του να είσαι γονιός… αυτή η μετάβαση που τα βλέπεις να φεύγουν από το σπίτι. Το κεφάλι μου ξέρει πως αυτό είναι καλό, αλλά η καρδιά μου… πονάει πολύ.»

Βλέποντας αυτά τα παπούτσια, ξέρει πως τα παιδιά της είναι στο σπίτι και πως όλα τους είναι ασφαλή.

«Και ξέρω πως όλα αυτά τα παπούτσια πιθανώς να μην επιστρέψουν του χρόνου γιατί η ζωή μπορεί να τους πάει σε νέες περιπέτειες. Αυτές οι σκέψεις τριγυρνάνε  συνέχεια στο μυαλό μου σαν μαύρο σύννεφο…»

Για τώρα, η Heather λέει πως θα αποδεχτεί αυτά τα παπούτσια και θα είναι ευγνώμον.

«Θα κεράσω όλα τα σνακ. Θα καλωσορίσω αυτά τα παιδιά στο σπίτι μου και θα τα αφήσω να μου καταστρέψουν τον καναπέ. Θα ακούω τα γέλια τους και θα σιγουρέψω πως θα καθαρίσουν τις βρωμιές τους. Θα προσεύχομαι όλοι να επιστρέψουν ασφαλείς σπίτι και θα απολαύσω το σπίτι μου όσο είναι γεμάτο. Αλλά πάνω από όλα, θα κάνω ότι μπορώ να επιλέξω την ευτυχία και να μην αφήσω αυτό το μαύρο σύννεφο να με καταπιεί. Γιατί αυτή η στιγμή που ζω τώρα… είναι πολύ όμορφη.»

Σύντομα, τα παιδιά της θα ετοιμάσουν τα πράγματά τους και θα ξεκινήσουν μία καινούργια περιπέτεια. Και δυστυχώς, η αυλή της θα αδειάσει.

Από όταν έκανε αυτή την ανάρτηση, έγινε viral και έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 100,000 φορές.