in

Πίτσα αρωματική σε λωρίδες..

ΥΛΙΚΑ
1 δόση ζύμη πίτσας ή κάνουμε μόνη μας τη ζύμη με…
200 γρ, αλεύρι για όλες τις χρίσεις.
2 κουταλάκια μαγιά ξερή
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα:
1 ντομάτα
1 πιπεριά
1 κουταλάκι σάλτσα κόκκινης πιπεριά (καυτερή προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη
150 γρ μοτσαρέλα


Εκτέλεση:

Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας , τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30-40 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στην κάτω αντίσταση, που είναι για πίτσα, ή στις αντιστάσεις στη μεγαλύτερη θερμοκρασία του φούρνου σας.

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί στο μούλτι και τα αλέθουμε.

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας λαδωμένα σε μία λαδόκολλα.

Απλώνουμε τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το κασέρι.

Χαράζουμε με τη ροδέλα λωρίδες , βάζουμε την πίτσα με τη λαδόκολλα επάνω στη σχάρα για να γίνει τραγανή, αν όχι… στο ταψί της κουζίνας και ψήνουμε 10 έως 15 λεπτά ανάλογα το πάχος τις ζύμης την παρακολουθούμε μην την κάψουμε.

Όταν σχεδόν έχει ψηθεί τη βγάζουμε την ξαναχαράζουμε και την βάζουμε στον σβηστό φούρνο για 2-3 λεπτά να ξεχωρίσουν οι ράβδοι!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

«Power of love 2». Τα τσιλιμπουρδίσματα της Άννας με τον Τζόνι πίσω απο τις κάμερες και…

Τυπικό γλυκό “Φρυγανιά” από τη Ζάκυνθο. Κάτι σαν εκμέκ