in

Τυπικό γλυκό “Φρυγανιά” από τη Ζάκυνθο. Κάτι σαν εκμέκ

Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” .

ΥΛΙΚΑ :
2 φλιτζ. νερό
1 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
15 φέτες φρυγανιά
120 γρ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
4 φλιτζ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
60 γρ. ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, 1 φλιτζ. ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 λεπτά. Το σιρόπι μας πρέπει να είναι σχετικά αραιό και ελάχιστα πηχτό.

Ετοιμάζουμε την κρέμα με το άνθος αραβοσίτου. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 1 φλιτζ. γάλα, το άνθος αραβοσίτου και 3/4 φλιτζ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην φωτιά και βράζουμε λίγο ακόμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Το μείγμα μας τώρα πρέπει να έχει γίνει μια παχύρρευστη κίτρινη κρέμα.

Σε ταψί στρώνουμε την φρυγανιά (συνήθως διπλή δόση) και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Προσέχουμε να μην είναι καυτό το σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα αραβοσίτου πάνω από την φρυγανιά. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα.

Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα. Η σαντιγί μας είναι έτοιμη όταν έχουν σχηματιστεί απαλές κορυφές στην επιφάνειά της.

Με τη σπάτουλα απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα αραβοσίτου. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 1/2-2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ και λίγη κανέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πίτσα αρωματική σε λωρίδες..

Συνταγή για σπιτικό τιραμισού (tiramisu)