in

Πως θα κάνω γεύσεις για ηλεκτρονικό τσιγάρο Φτιάξε τα δικά σου Υγρά αναπλήρωσης

Πως θα κάνω γεύσεις για ηλεκτρονικό τσιγάρο Φτιάξε τα δικά σου Υγρά αναπλήρωσης

Τα υγρά αναπλήρωσης DIY (φτιάχτο μόνος σου) είναι μία εναλλακτική μέθοδος που απευθύνεται κυρίως είτε σε αυτούς που προτιμούν την οικονομία, είτε σε αυτούς που θέλουν το κάτι διαφορετικό, υπάρχει μεγάλη γκάμα με ευρεία ποικιλία που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια.
μέχρι τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των γεύσεων, καπνικές, φρουτένιες, κτλ.


Οι ατμιστικές βάσεις έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο και θα εξηγήσω γιατί, είναι το οιδιπόδειο σύμπλεγμα της υπόθεσης, είναι επικίνδυνες, απαιτείται προσοχή, και κατά την παρασκευή επιβάλλεται να πάρουμε μέτρα ασφαλείας, θα αναλύσω στη συνέχεια παρακάτω τις μεθόδους ώστε να αποφευχθούν διάφορα ευτράπελα.

Η καλύτερη δοσολογία είναι 50/50 προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη αν και δαύτο είναι υποκειμενικό, αλλά προσφέρει την τέλεια αναλογία γεύσης και ατμού, θα αναλύσω περαιτέρω την διαδικασία με τον εξοπλισμό συνάμα στο παρακάτω μέρη του άρθρου.

Μην παραγγείλετε μεγάλες παρτίδες, ξεκινήστε πρώτα με μικροποσότητες για να εξασκηθείτε στην τελετουργία των υγρών αναπλήρωσης, δεν επιβάλλεται να είσαστε επιστήμονας, σωστό όμως είναι να είμαστε καλά πληροφορημένοι για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, ιδανικά ραμένο και φτιαγμένο στις απαιτήσεις μας.

Θα εξετάσουμε όλες τις πτυχές μία προς μία,

MAX VG φυτική γλυκερίνη

Όπως υποδηλώνει το όνομα, φυτική γλυκερίνη είναι ένα φυσικό υγρό με εκχύλισμα φυτικών ελαίων, απαιτεί περισσότερο χρόνο για να θερμανθεί πλήρως σε ατμό.
Αφήνει υπολείμματα και κατάλοιπα στη συσκευή και τον ατμοποιητη.
Aν είσαστε ατμιστής sub ohm ,θα σας συνιστούσα να πάρετε εκατό τα εκατό σκέτη φυτική γλυκερίνη max vg αλλά δεν θα αποκτήσεις με κανένα τρόπο την απαιτούμενη γεύση,
για να αποφύγετε το γδάρσιμο στο λαιμό τις προπυλενογλυκόλης η οποία αντενδείκνυται σε αυτού του είδους ατμιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου, συν ότι θα έχετε καταβάλει άσκοπη προσπάθεια, η οποία θα έχει πάει χαμένη, θα μου πείτε αν δεν πειραματιστείς πως θα μάθεις;
Η επιλογή της γλυκερίνης θα σας προσφέρει πλούσιο ατμό η οποία θα είναι απαλή στο λαιμό σε συνδυασμό με πολλά βατ παίζει εξαιρετικό χτύπημα στο λαιμό.
Εδώ θα σας πρότεινα να βάλετε πάνω από τη συνιστώμενη δοσολογία συμπυκνωμένη γεύση.

MAX PG προπυλενογλυκόλη

Δεν είναι ότι καλύτερο, ποτέ σκέτη προπυλενογλυκόλη αναμιγνύουμε περίπου 70/30 ή 80/20 πάντοτε θα υπάρχει ανάμειξη με λίγο φυτική γλυκερίνη , να θυμάστε ότι είναι διαυγές, άχρωμη και άοσμη και χρησιμοποιείται σε τρόφιμα και φάρμακα η οποία είναι πιστοποιημένη από τον Ελληνικό οργανισμό φαρμάκων, έχει λεπτότερη υφή σε σχέση με τη VG που είναι παχύρρευστη,
θα αποκτήσετε ιδιαίτερη γεύση (μαξίμουμ) με αυτό τον τρόπο, αλλά συνιστώ να παίζετε πάνω από 1 ohm όχι πολλά βατ,

Η προετοιμασία

Η διαδικασίας εκκίνησης απαιτεί διάφορα αξεσουάρ όπως πιπέτες, γάντια οπωσδήποτε, αυτό δεν είναι σύσταση, είναι μια απαίτηση ασφάλειας για παν ενδεχόμενο, για να προφυλάξουμε τα χέρια μας από τη νικοτίνη, αν πέσει επάνω μας νικοτίνη πλένουμε το σημείο με άφθονο νερό είναι δηλητήριο, το ίδιο ισχύει αν πέσει στα ρούχα μας, φοράμε γυαλιά ασφαλείας για προστασία των ματιών, υπάρχει πιθανότητα η οποία μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, μην εισπνέετε τα υγρά τις ατμιστικής βάσης, προφυλάξτε τα μάτια σας.θα πρέπει πάντα να φυλάσσετε σε ασφαλή χώρο μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.
Φορέστε ποδιά από πολυαιθυλένιο,

Η συνταγή

Η συνταγή διαφέρει από άτομο σε άτομο κρίνοντας το ποσοστό νικοτίνης που αναζητεί ο καθένας,
πάμε στη δοσολογία, αν ο σκοπός μας είναι να φτιάξουμε 6 mg και έχουμε 24 mg των 10 ml, τότε για παράδειγμα θα προσθέσουμε 7.5 ml μηδενική βάση νικοτίνης.

Η αποθήκευση για ωρίμανση

Την πρώτη μέρα το αφήνουμε ανοιχτό το μπουκάλι με βγαλμένο το καπάκι.
Η αποθήκευση πριν τη χρήση για ωρίμανση πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μέρες και περισσότερο, μην είσαστε επίμονα βιαστική.

Σημειώσεις

Υπάρχουν καλά και κακά υγρά,
επιδιώκεται επώνυμες μάρκες οι οποίες είναι πολύ δοκιμασμένες, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους,
Κάποιες βάσεις νικοτίνης χρειάζονται ανάμιξη είτε με απιονοσμένο νερό είτε με ενέσιμο ύδωρ (water for injection).
Κοιτάτε πάντα τις πληροφορίες επάνω στο μπουκάλι και μην κάνετε του κεφαλιού σας.
υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη γεύση.

Προσοχή

Όποιος προσπαθεί να ακολουθήσει τις συμβουλές μας σε αυτό το άρθρο πράττει με δική του ευθύνη.
Μην επιχειρήσετε να ατμίσετε υγρή νικοτίνη άνω των 20 mg είναι πολύ επικίνδυνη και σε ακραίες περιπτώσεις, θανατηφόρα

ΒΙΝΤΕΟ

5 tips που θα απογειώσουν τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας

Πιστεύετε ότι απολαμβάνετε τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας στο maximum (ή και στο minimum); Τα περισσότερα υγρά αναπλήρωσης κρύβουν μοναδικούς γευστικούς προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψετε!

Tο cloud chasing αποτελεί το νούμερο ένα trend παγκοσμίως με αποτέλεσμα τα πιο πολλά άρθρα και videos στο internet να επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο θέμα αντί για την ουσία, που είναι η γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πυκνός ατμός δεν δίνει μια ωραία αίσθηση στο άτμισμα, αλλά για να μπορέσει κανείς πραγματικά να το απολαύσει θα πρέπει πρώτα να βελτιώσει τη γεύση του.

Παρακάτω θα βρείτε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας εύκολα και γρήγορα.

Καλή σας απόλαυση!

1o Tip: Τροποποιήστε την ισχύ (watt) και τη θερμοκρασία του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας.

Η ιδανική συσκευή για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν στο maximum το υγρό αναπλήρωσής τους είναι οι συσκευές με μεταβαλλόμενη ισχύ και λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά από τα στοιχεία που περιέχονται στο υγρό αναπλήρωσης απελευθερώνονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και μονάδες watt.

Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας περιορίζει τη μέγιστη θερμοκρασία της κεφαλής του ατμοποιητή, ενώ τα watt ρυθμίζουν το πόοσο γρήγορα θα ζεσταθεί το υγρό στον ατμοποιητή. Ο συνδυασμός και των δύο ρυθμίσεων μπορεί να σας πρσφέρει την απόλυτη γευστική ισορροπία.

Εμείς θα σας προτείναμε και στις δύο περιπτώσεις να ξεκινήσετε από την χαμηλότερη μονάδα και να αυξάνετε σταδιακά μέχρι να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό για τη δική σας γευστική παλέτα.

2o Tip: Μειώστε το airflow

Εάν είστε οπαδός του cloud chasing θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μικρότερο το airflow τόσο λιγότερα σύννεφα. Εάν όμως είστε διατεθημένος/η να θυσιάσετε τον πυκνό ατμό στον βωμό της γεύσης, τότε η μείωση του airflow είναι για εσάς μονόδρομος.

Προσοχή! Η μείωση του airflow μπορεί να μειώσει την απόδοση της συσκευής σας. Επίσης, η αίσθηση που θα έχετε στο λαιμό (throat hit) θα είναι πιο δυνατή και η θερμοκρασία του ατμού θα αυξηθεί. Γι’ αυτό καλό είναι να δοκιμάσετε ποια κλίμακα του airflow σας ταιριάζει καλύτερα.

3o Tip: Επιλέξτε eliquids με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε PG

Οι περισσότεροι ατμιστές αποφασίζουν για το ποσοστό PG/VG που θα περιέχει το υγρό αναπλήρωσής τους σε βάθος χρόνου. Όσοι προτιμούν τα πυκνά σύννεφα ατμού προτιμούν τα high VG, ενώ οι θαυμαστές της γεύσης προτιμούν τα high PG γιατί αναδεικνύουν καλύτερα το άρωμα και τη γεύση.

Δεν είναι περίεργο αυτό γιατί η PG αναδεικνύει περισσότερο την γεύση και τα αρώματα των υγρών αναπλήρωσης ενώ η VG την περιορίζει. Επομένως και σε αυτήν την περίπτωση η ισορροπία και η δοκιμή θα σας δείξουν τον δρόμο προς την γευστική απογείωση.

4o Tip: Η καθαριότητα είναι το πάν!

Η συντήρηση και ο καθαρισμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία και την μέγιστη απόδοση της συσκευής. Όπως είναι λογικό μια καινούργια αντίσταση λειτουργεί πολύ καλύτερα από ότι μια χρησιμοποιημένη. Όμως επειδή η αλλαγή αντίστασης μετά από κάθε άτμισμα είναι κάπως υπερβολική, μια καλή πρακτική είναι να ξεπλένετε τον ατμοποιητή σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διώχνετε τυχόν υπολείματα υγρού και να αλλάζετε την αντίσταση περίπου κάθε 10 μέρες ή 30ml υγρού.

Έτσι και θα βελτιώσετε τη γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας αλλά και θα επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του.

5o Tip: Το υγρό αναπλήρωσης θέλει φροντίδα.

Αρχικά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να επιλέγετε πιστοποιημένα και ποιοτικά υγρά αναπλήρωσης. Αφού λοιπόν τα επιλέξετε, θα πρέπει και να τα φροντίζετε για να μην αλλοιωθούν τα συστατικά τους.

Φυλάξτε τα σε ένα δροσερό και σχετικά ξηρό μέρος μακριά από τη ζέστη και τον ήλιο και φροντίστε να κλείνετε καλά το μπουκαλάκι μετά από κάθε γέμισμα.

Τέλος, η 6η και τελευταία συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε σχετικά με τη βελτίωση της γεύσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας είναι να εμπιστευτείτε τη δική σας γευστική παλέτα μέχρι να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό συσκευής και γεύσης για εσάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Γεύσεις για ηλεκτρονικό τσίγαρο

Σοκάρει στρατιωτίνα από τη Βόρεια Κορέα: Αξιωματικοί βιάζουν τις γυναίκες συνεχώς