Εδώ στο νησί ο καιρός εξακολουθεί να είναι καλός και ακόμα θυμίζει καλοκαίρι. Συνταγή για μεζεδάκι λοιπόν με μπυρίτσα που ακόμα πίνουμε έξω τα βράδυα!
Ανάλογα το τυρί που θα βάλετε, γίνεται και πιο θερμιδοφόρο. Εγώ χρησιμοποίησα καπνιστό τυρί. Ποσότητες ακριβείς δεν δίνω, γιατί εξαρτάται από το πόσες πιπεριές θα βάλετε.
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια το τυρί και τη γαλοπούλα.
Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το πάνω μέρος της πιπεριάς.
Καθαρίζουμε προσεχτικά με μυτερό μαχαίρι τα σπόρια της.
Επαναλαμβάνουμε για όλες.
Γεμίζουμε βάζοντας εναλλάξ γαλοπούλα και τυρί και σπρώχνοντας απαλά με το χέρι μας το καθένα να μπει μέσα μέσα.
Βάζουμε το καπάκι της πιπεριάς και αραδιάζουμε σε ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να δούμε να παίρνουν χρώμα οι πιπεριές (10-15 λεπτά).
Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγο λάδι και ξύδι.