in

Ψητές πιπεριές κέρατα με γαλοπούλα και καπνιστό τυρί

Εδώ στο νησί ο καιρός εξακολουθεί να είναι καλός και ακόμα θυμίζει καλοκαίρι. Συνταγή για μεζεδάκι λοιπόν με μπυρίτσα που ακόμα πίνουμε έξω τα βράδυα!

Ανάλογα το τυρί που θα βάλετε, γίνεται και πιο θερμιδοφόρο. Εγώ χρησιμοποίησα καπνιστό τυρί. Ποσότητες ακριβείς δεν δίνω, γιατί εξαρτάται από το πόσες πιπεριές θα βάλετε.


Πιπεριές κέρατα ψητές, με καπνιστό τυρί και γαλοπούλα

Υλικά
Πιπεριές κέρατα
καπνιστό τυρί κομμένο σε μακρόστενες φέτες
γαλοπούλα κομμένη σε μακρόστενες φέτες (μπορείτε να πάρετε ολόκληρο κομμάτι ή φέτες)
για το σερβίρισμα προαιρετικά:
λίγο λάδι
λίγο ξύδι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια το τυρί και τη γαλοπούλα.
Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το πάνω μέρος της πιπεριάς.
Καθαρίζουμε προσεχτικά με μυτερό μαχαίρι τα σπόρια της.
Επαναλαμβάνουμε για όλες.
Γεμίζουμε βάζοντας εναλλάξ γαλοπούλα και τυρί και σπρώχνοντας απαλά με το χέρι μας το καθένα να μπει μέσα μέσα.
Βάζουμε το καπάκι της πιπεριάς και αραδιάζουμε σε ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να δούμε να παίρνουν χρώμα οι πιπεριές (10-15 λεπτά).

Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγο λάδι και ξύδι.

http://mikrikouzina.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ (VIDEO)

ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΒΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ