in

ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ

Εύκολα, γρήγορα, εντυπωσιακά ρολάκια κολοκυθιού, με ζαμπόν, λιαστές ντομάτες και πατέ ελιάς. Η συνταγή του σπουδαίου Γαλλου chef Éric Fréchon.

YΛΙΚΑ

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 4 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • 2-3  λιαστές ντομάτες (από βάζο)
  •  πατέ από μαύρες ελιές
  • 3 κουταλιές  ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια σε λωρίδες πάχους 1χιλ. Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε λωρίδες το ίδιο πλάτος με τα κολοκυθάκια. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες τις κόβουμε σε μπαστουνάκια
  2. Κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια σε λωρίδες πάχους 1 mm. Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε λωρίδες το ίδιο πλάτος με τα κολοκυθάκια. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες τις κόβουμε σε μπαστουνάκια .Κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια σε λωρίδες πάχους 1 mm. Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε λωρίδες το ίδιο πλάτος με τα κολοκυθάκια. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες τις κόβουμε σε μπαστουνάκια .
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις λωρίδες  από τα κολοκύθια για ένα λεπτό την κάθε πλευρά.
  4.  Σε επιφάνεια εργασίας τοποθετούμε τις λωρίδες κολοκυθιού και τοποθετούμε μία στρώση ζαμπόν επάνω από κάθε κολοκύθι• Τοποθετούμε στη μια άκρη ένα ραβδάκι από λιαστή ντομάτα και ρολάρουμε, Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πιατέλα και βυθίζουμε στο κέντρο τα κομματάκια σχοινόπρασο που τα στερεώνουμε με μια ιδέα από πατέ ελιάς..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τριβελάκι με μανιτάρια και λουκάνικα

Τζανακόπουλος: «Είμαστε σε πλήρη εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία»