in

Τριβελάκι με μανιτάρια και λουκάνικα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. τριβελάκι
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες, φρέσκα ή κατεφυγμένα
  • 150 γρ. λουκάνικα σε φέτες (χωριάτικα ή τύπου Φρανκφούρτης)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 120 ml λευκό κρασί
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το λουκάνικο στο λάδι μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και τα λουκάνικα να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά των μανιταριών, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγο μπαχάρι και σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το τηγάνι αφήνοντας τα υλικά να ψήνονται σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
  3. Βράζετε το τριβελάκι με σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, σουρώνετε και μοιράζετε στα πιάτα συνοδεύοντας τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μανιταριών-λουκάνικων. Πασπαλίζετε, αν θέλετε, με τριμμένο τυρί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πεϊνιρλί με ντομάτα, πιπεριές και τυριά

ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ