Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
Υλικά για τη σαλάτα του Καίσαρα με Γαρίδες:
2 συσκευασίες Σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
8 μεγάλες φρέσκες γαρίδες
100 γρ φλοίδες παρμεζάνας
2 κτσ κρουτόν
1 κτγ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ Caesar:
1 κρόκο αυγού
1/4 κτγ μουστάρδα Dijon
1 κτσ χυμό λεμονιού
75ml ελαιόλαδο
30 γρ τριμμένη παρμεζάνα
1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τον κρόκο του αυγού με τη μουστάρδα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο και απαλό μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο στο μείγμα, χτυπώντας συνεχόμενα μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντρέσινγκ της σαλάτας του Καίσαρα και να αποκτήσει μία μορφή μαγιονέζας.
Προσθέτουμε το αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στο τέλος προσθέτουμε 2 κτσ νερό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε μία πιο ανάλαφρη υφή στο ντρέσινγκ.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τοποθετούμε τις ουρές σε ένα μικρό σκεύος.
Προσθέτουμε στις γαρίδες 1 κτγ ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μικρό τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για λιγότερο από μισό λεπτό από κάθε τους πλευρά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε τη Caesar με γαρίδες.
Αδειάζουμε τις δύο σαλάτες Πανδαισία σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά την Σαλάτα του Καίσαρα με απαλές κινήσεις.
Τοποθετούμε από πάνω τα κρουτόν, τις φλοίδες παρμεζάνας και τέλος τις γαρίδες.
Συνοδεύουμε τη Σαλάτα του Καίσαρα με Γαρίδες με δροσερό ροζέ κρασί.