in ,

Σε προσκύνημα τα 9.000 εμβόλια – Σήμερα η περιφορά των δυο ιερών κουτιών

Μπορεί η κυβέρνηση να περίμενε μερικά εκατομμύρια δόσεις antiCOVID-19 εμβολίου ώστε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, αλλά, όπως λέει και ο λαός, από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. Καλές και οι εννιά χιλιάδες. Ας κάνουμε τον σταυρό μας.

αι όλα αυτά επειδή περιμέναμε 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, και μας ήρθαν 9.000. Ε, και; Ε, και;

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια


Και οι κακές οι μαδουραίικες οι γλώσσες συνεχίζουν τις (μνησι)κακίες λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες της πάνω στο εμβόλιο, μη κάνοντας απολύτως τίποτε σε κανέναν άλλον τομέα (ενίσχυση ΕΣΥ, συγκοινωνιών, τεστ κλπ κλπ, να μην τα ξαναλέμε αναλυτικά). Έτσι, τώρα που έφτασαν στη χώρα μόνο… 9.000 εμβόλια, τούτοι εδώ δεν αποκλείεται να τα… περιφέρουν κιόλας στο ποίμνιο να τα προσκυνήσει.

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια

Τι λέτε, ρε άπλυτες κατσαρίδες. Τι λέτε πάλι. Αντί να κάνετε τον σταυρό σας που έχουμε και αυτά τα εννιά χιλιάδες και θα εμβολιαστούν ΑΜΕΣΩΣ ορισμένες λίαν ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (επιχειρηματίες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, υπουργοί βουλευτές κ.ά.), γκρινιάζετε και από πάνω, ε; Μια χαρά τα λέει η Μπάγια, αυτό το νεοανερχόμενο άστρο (λαμπρό) της εγχώριας δημοσιογραφίας.

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια

 

Σηκωθείτε από τον καναπέ ρε, να βάλετε ένα χεράκι να μεταφέρουμε τα εμβόλια, που όλη μέρα μού παραφιλολογείτε. Παραφιλόλογοι. Ε, παραφιλόλογοι. Τι; Πώς; Μόνο δυο κούτες είναι; Ε, για αυτές τις δύο κούτες, βάλτε ένα χεράκι.

Οι δύο αυτές κούτες όμως ήταν ένα ηχηρότατο ράπισμα στους εμπόρους της μιζέριας. Χα. Τι ωραία το είπε ο κ. Ευγενίδης. Τι ωραία. Πολύ ωραία το είπε.

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια

Με αυτές τις δυο κούτες είμαστε λίγο πιο κοντά στην κορυφή του βουνού. Μπορεί βέβαια με αυτόν τον ρυθμό να εμβολιαστούν όλοι, το νωρίτερο, εντός του 2023, αλλά πάλι μόνοι τους θα μείνουν οι μαδουραίοι, οι υποκριτές (γεια σου, Βασίλη), να γκρινιάζουν, που μας έδωσαν, λέει, «μόνο εννιά χιλιάδες».

Τι να τους πεις τώρα…

Εννιά χιλιάδες, ρε άπλυτοι, μάς έδωσαν, εννιά χιλιάδες πήραμε. Σκεφτείτε όμως να μην ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Ούτε αυτές τις 9.000 δόσεις δεν θα παίρναμε. Ποιες… δόσεις; Ούτε χαρτί υγείας δεν θα ‘χαμε. Πολύ ωραία τα λέει η Κατερίνα Παναγοπούλου. Ένα σωρό αστεράκια της δημοσιογραφίας έχουν κάνει πλέον έντονη την παρουσία τους στο twitter. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ευχάριστα τα νέα. Το Σατιρικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων αισθάνεται πανευτυχές.

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια

*******

Εν τω μεταξύ, ας κάνουμε μια παρένθεση, για να σας ενημερώσουμε ότι μόλις εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Σωτήρης Τσιόδρας (συγκίνησις). Έμειναν 8.997 ολόκληρες δόσεις, προλαβαίνετε! Ωχ, ψέματα, και μια νοσηλεύτρια ΜΕΘ (η πρώτη), άρα 8.996. Λιγοστεύουν επικινδύνως…

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια
Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια
Συγκίνησις: ο Σωτήρης εμβολιάζεται. Είδησις: Δεν πόνεσε καθόλου.
Τσιόδρας φανελάκι
Οι κακές γλώσσες λένε ότι το πλυντήριο του Σωτήρη έχει μεγάλο πρόβλημα στο πρόγραμμα για τα λευκά…
Τσιόδρας φανελάκι
Τσιόδρας φανελάκι

******

Ουπς. Καλώς τον κύριο Φλώρο μας.

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια

******

Ωπ. Καλώς τον Γιάνη.

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια

Υστερα από λίγες ώρες…

*****Μεσδζφφδφγ

 

Ας βάλουμε όμως τέλος στη μεγάλη αυτή παρένθεση με τους εμβολιαζόμενους stars και ας συνεχίσουμε.

Τι λέγαμε; Α, ότι πήραμε 9.000 δόσεις.

Εδώ, λοιπόν, έχουμε το εξής πρόβλημα. Ωραία, θα πει κάποιος, ήρθαν τα εμβόλια, έστω και 9.000, έδωσε το καλό παράδειγμα πρώτος ο Κυριάκος μαζί με τον Σωτήρη Του, έδωσε το ηχηρό «παρών» και ο κ. Φλώρος. Τώρα όμως πώς θα πείσουμε τον μέσο πολίτη να εμβολιαστεί; Ε; Εδώ σε θέλω, κάβουρα.

Ορίστε, βρέθηκε και για αυτό λύση: επειδή δεν υπάρχει πια Λίστα Πέτσα (εξαντλήθηκε), θα φτιάξουμε νέα λίστα και θα την πούμε «Λίστα Κικίλια».

Μέσω της Λίστας Κικίλια θα μοιράσουμε 18,5 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια, ώστε να πειστούν να διαφημίσουν το εμβόλιο δωρεάν. Τα κανάλια χρειάζονται κίνητρο.

Σε λαϊκό προσκύνημα τα εμβόλια

Βέβαια οι μαδουραίοι σαρκάζουν και ειρωνεύονται μες στα ρυπαρά τους sites, αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η μηχανή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας χρειάζεται έναυσμα για να ξεκινήσει. Γιατί εξάλλου υπάρχει το κράτος; Μα για να δίνει εναύσματα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν δουλεύουμε για την ψυχή της μάνας μας, κύριοι. Εμπόριο κάνουμε. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Να κι ένα άλλο μαδουραίικο σάιτ, όπου, κλασικά, γκρινιάζουν για τον αριθμό των εμβολίων, αντί να κάνουν τον σταυρό τους.

*****

Σε όλη την Ευρώπη, λένε οι μαδουραίοι, τα εμβόλια παραδόθηκαν όπως παραδίδονται συνήθως τα φάρμακα στις Αρχές που θα τα διαχειριστούν. Μόνο στην Ελλάδα η παράδοση 9.000 εμβολίων έμοιαζε με σενάριο ταινίας του Φώσκολου, με τον πρωθυπουργό σε ρόλο αστυνόμου Θεοχάρη.

Τι λέτε, ρε; Ίσια και όμοια είμαστε με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ρε υποκριτές; (Γεια σου, Βασίλη!)

Οταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες… Αλλά ας μην τα λέω εγώ, ας τα πει καλύτερα ο ίδιος ο αείμνηστος Νίκος Αθανασόπουλος.

*****

Αυτά, Πλεμπαίοι μου. Και βελανίδια τρώγανε οι Ευρωπαίοι και -βαφτισμένα σε ελληνικά- γιουγκοσλαβικά καλαμπόκια, όταν εμείς χτίζαμε παλιούς Παρθενώνες και νέους Παρθενώνες (Μακρονήσια). Τι να μας πουν απ’ τη ζωή τους…

Το (καθιερωμένο) δωράκι σας. Κινηματογραφοποιημένο θεατρικό. Πώς εξελίχτηκαν διάφορα πρόσωπα του Εμφυλίου, η διαπλοκή με την πολιτική και το «επιχειρείν»…

*******

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μητέρα και κολ-γκερλ: Η «διαδρομή» της «Άγριας Σάνι» από την Ουγγαρία στο Αγρίνιο και από εκεί στην Αθήνα

Φεύγει το «click away» και έρχεται το «click in shop» μαζί με τις εκπτώσεις