H συνταγή για σπιτικό τιραμισού (tiramisu) –χωρίς αυγά- που ακολουθεί, έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: Συνδυάζει την πολύ εύκολη εκτέλεση και το γευστικότατο αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ:
– 250gr τυρί mascarpone ή φιλαδέλφεια
– 350 γρ. κρέμα γάλακτος
– 3/4 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
– 1 πακέτο σαβαγιάρ ιταλικά
– 3 δόσεις καφέ espresso
– 3/4 φλυτζ. του τσαγιού γάλα
– 1 φλυτζ. του καφέ, ρούμι ή κονιάκ
– 2 κουταλάκια της σούπας κακάο
– Ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 cm περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το τυρί.
Σ’ ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε γάλα, καφέ και κονιάκ και βρέχουμε σε αυτά λίγα-λίγα τα σαβαγιάρ και κατόπιν κάνουμε μία στρώση στο ταψάκι. Χύνουμε στη συνέχεια από πάνω τη μισή κρέμα και προσθέτουμε ακολούθως, αραιά, τα υπόλοιπα σαβαγιάρ. Στρώνουμε τέλος την υπόλοιπη κρέμα και την πασπαλίζουμε όλη με κακάο.
Το τιραμισού μας είναι πλέον έτοιμο να το απολαύσουμε.