Menu

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

Συνταγή για σπιτικό τιραμισού (tiramisu)

H συνταγή για σπιτικό τιραμισού (tiramisu) –χωρίς αυγά- που ακολουθεί, έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: Συνδυάζει την πολύ εύκολη εκτέλεση και το γευστικότατο αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ:
– 250gr τυρί mascarpone ή φιλαδέλφεια
– 350 γρ. κρέμα γάλακτος
– 3/4 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
– 1 πακέτο σαβαγιάρ ιταλικά
– 3 δόσεις καφέ espresso
– 3/4 φλυτζ. του τσαγιού γάλα
– 1 φλυτζ. του καφέ, ρούμι ή κονιάκ
– 2 κουταλάκια της σούπας κακάο
– Ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 cm περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το τυρί.
Σ’ ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε γάλα, καφέ και κονιάκ και βρέχουμε σε αυτά λίγα-λίγα τα σαβαγιάρ και κατόπιν κάνουμε μία στρώση στο ταψάκι. Χύνουμε στη συνέχεια από πάνω τη μισή κρέμα και προσθέτουμε ακολούθως, αραιά, τα υπόλοιπα σαβαγιάρ. Στρώνουμε τέλος την υπόλοιπη κρέμα και την πασπαλίζουμε όλη με κακάο.
Το τιραμισού μας είναι πλέον έτοιμο να το απολαύσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τυπικό γλυκό “Φρυγανιά” από τη Ζάκυνθο. Κάτι σαν εκμέκ

Πολύ νόστιμο Μιλφέι στο ποτήρι

Back to Top
close