Το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα μας ελληνικά φαγητά. Αν δεν είσαι λάτρης του κιμά, εμείς σου έχουμε μία συνταγή η οποία θα σε ξετρελάνει..

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό πένες
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα θριμματισμένη
  • 1/4 ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες όπως είναι από το πακέτο, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και το αλλαντικό που θέλουμε σε κομματάκια (αν βάλουμε βέβαια).
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ που έχουμε τις πένες.
  • Το ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 45` ανάλογα το φούρνο μας.

Πηγή;  xryses-syntages.gr

loading...