in

Β.Πούτιν σε μοναχούς του Αγίου Όρους: Στην επόμενη πρόκληση της Τουρκίας η απάντηση θα είναι στρατιωτικό χτύπημα

Η διένεξη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά και μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά φαίνεται να κλιμακώνεται. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως αποκαλύπτεται σε συνομιλία που είχε με μοναχό του Αγίου Όρους τόνισε πώς αν η Άγκυρα κάνει μία ακόμη λάθος κίνηση τότε η απάντηση θα είναι “στρατιωτικό χτύπημα”. Την ίδια στιγμή η Μόσχα έστειλε μήνυμα στη Συμμαχία πώς δεν πρόκειται να δεχθεί ο Εύξεινος Πόντος να μετατραπεί σε “λίμνη του ΝΑΤΟ”.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πώς στη μακράς διάρκεια συνομιλία που είχε με τους μοναχούς της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος ο Ρώσος Πρόεδρος τέθηκε, μεταξύ άλλων και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε ερώτηση σχετική φέρεται να είπε πώς η κατάσταση με την Τουρκία έχει φτάσει στα όρια.


Όταν δε ο Βλάντιμιρ Πούτιν κλήθηκε να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό απάντησε πώς “δεν μπορεί να αφήσει να τρωθεί περαιτέρω το γόητρο της Ρωσίας μετά την κατάρριψη του Su-24 στη Συρία” και “στην επόμενη πρόκληση της Τουρκίας η απάντηση θα είναι στρατιωτικό χτύπημα”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος Πρόεδρος κάνει μία τέτοια δήλωση, αλλά έχει σημασία από που το λέει και πώς. Άλλωστε, φάνηκε, όπως αποκάλυψε και το pronews.gr, πώς το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο ήταν αντικείμενο των συνομιλιών που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Μόσχα είναι προβληματισμένη και από τα παιχνίδια που κάνουν Άγκυρα και ΝΑΤΟ στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και της Μαύρης Θάλασσας. Αυτός ήταν και ο λόγος της πολεμικής δήλωσης του μονίμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Γκρούσκο.

«Σήμερα το ΝΑΤΟ προσπαθεί να μεταφέρει συγκρουσιακά συστήματα στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε τη μετατροπή της Μαύρης Θάλασσας σε “ρωσική λίμνη”.

Αλλά στο ΝΑΤΟ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ “λίμνη του ΝΑΤΟ” και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερωθούν πιθανές απειλές και προσπάθειες πιέσεων στη Ρωσία από το Νότο», είπε ο Γκρούσκο σε συνέντευξή του στη «Ροσσιίσκαγια Γκαζέτα»

«Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει σταθεροποιήσει την κατάσταση στη Μεσόγειο Θάλασσα και στο νότο » δήλωσε ο Γκρούσκο και πρόσθεσε πώς «πριν υπήρχε συντονισμός με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τις επιχειρήσεις καταπολέμησης της πειρατείας, αλλά τώρα η συμμαχία αυτή απορρίφθηκε».

Κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, η Ρουμανία προτίθεται να προτείνει τη δημιουργία ενός στόλου υπό την ηγεσία της Συμμαχίας στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός τακτικού στόλου των πλοίων της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα πλοία του ΝΑΤΟ εισέρχονται στη Μαύρη Θάλασσα τώρα, αλλά το κάνουν αυτό μόνο κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, που εξέφρασε την προθυμία να συμμετάσχει.

Στην ιδέα της δημιουργίας ενός στολίσκου έχει αντιδράσει η Μόσχα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να αναγκασθεί η Ρωσία να «λάβει επαρκή μέτρα ως απάντηση ώστε να εξασφαλίσει τη δική της ασφάλεια».

Φαίνεται λοιπόν πώς και τα νερά της Μαύρης Θάλασσας θερμαίνονται επικίνδυνα. Και η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί παιχνίδια σε βάρος της και μάλιστα στην αυλή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πατήρ Κλεομένης και Ιερός λόχος προσπαθούν να διακόψουν την παράσταση «Ώρα του Διαβόλου» με πρωταγωνιστή τον Χρανιώτη

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΣΙ;;;