in ,

Υπάρχουν 5 στάδια αγάπης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε στο τρίτο

“Δεν ήταν ο κατάλληλος/η κατάλληλη για μένα”, είναι μια φράση που ακούμε συχνά από κάποιον που χώρισε πρόσφατα.

Ίσως, αυτή η φράση μας κάνει να αισθανόμαστε λίγο καλύτερα. Ωστόσο, όλοι γύρω από το ζευγάρι θεωρούσαν, ότι ήταν το τέλειο ζευγάρι. Συχνά, οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε σύγχυση για το τι είναι πραγματική αγάπη και γιατί αυτή φθείρεται.

Ο διάσημος ψυχολόγος, Τζεντ Ντάιαμοντ, έχει βγάλει μερικά συμπεράσματα μετά από 40 χρόνια κλινικής έρευνας. Συμπέρανε, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τον αληθινό έρωτα της ζωής τους, αλλά το πρόβλημα είναι, ότι δεν μπορούν να τον διατηρήσουν κατά την διάρκεια των 5 σταδίων της αγάπης.


1

Το στάδιο του έρωτα είναι το σημείο που ζούμε μέσα σε ένα σύννεφο από ευτυχισμένες ορμόνες. Προβάλλουμε όλες τις επιθυμίες και τις ελπίδες πάνω στον σύντροφό μας και αυτός γίνεται γρήγορα ένα εξιδανικευμένο πρόσωπο. Σε αυτό το στάδιο ακούμε μόνο την φωνή της πραγματικής αγάπης και αγνοούμε οτιδήποτε μας βάζει σε αμφιβολίες ή δεύτερες σκέψεις.

1

Σε αυτό το στάδιο η αγάπη γίνεται πιο δυνατή. Γνωρίζετε ο ένας τον άλλον και επηρεάζετε ο ένας τις πτυχές της ζωής του άλλου. Είναι η ώρα της χαράς και της ένωσης. Μετά από καιρό, μπορεί το ζευγάρι να αποκτήσει παιδιά, που θα δυναμώσει την σχέση τους. Θα νιώσετε προστατευμένοι και επιθυμητοί.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-43

Αυτή είναι η περίοδος που οι ελπίδες αρχίζουν να γκρεμίζονται. Ο σύντροφός σας γίνεται προβλέψιμος και η συμπεριφορά του σας ενοχλεί με πολλές τρόπους. Αρχίζετε να νιώθετε, ότι έχετε ανάγκη από ένα διάλειμμα ή ακόμα και να χωρίσετε. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις ότι δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεται τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας.

a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c-41

Αν κλείσετε τα μάτια σας και συνεχίσετε, παρά την απροθυμία σας, μπορεί να ξεπεράσετε το τρίτο στάδιο και να περάσετε στο επόμενο. Το μυαλό σας έχει απελευθερωθεί από τις ψευδαισθήσεις που είχατε σε προηγούμενα στάδια. Ο άνθρωπος που έχετε μπροστά σας μπορεί να μην είναι αυτό που είχατε στο μυαλό σας, αλλά είναι αληθινός. Γνωρίζετε και αποδέχεστε τα ελαττώματά του.

e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5-38

Τώρα έχετε συνειδητοποιήσει, ότι έχετε μάθει να ξεπερνάτε τις διαφωνίες και έχετε μια βαθιά και ισχυρή επικοινωνία. Επίσης, έχετε φτάσει στο εξής απελευθερωτικό συμπέρασμα: οι δυο σας έχετε την δύναμη να αλλάξετε τον κόσμο. Λειτουργείτε ως ομάδα και πλέον είστε σίγουροι, ότι ο σύντροφός σας είναι ο άνθρωπος της ζωής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια δημοσιοποιούν λιγότερα σχετικά με την σχέση τους στα κοινωνικά δίκτυα;

«Έφυγε» ο οραματιστής και δημιουργός του GOBL, Νίκος Κοκκινάκης