in ,

Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια δημοσιοποιούν λιγότερα σχετικά με την σχέση τους στα κοινωνικά δίκτυα;

Στην εποχή του Facebook και των σέλφι που ζούμε είναι αρκετά ξεκάθαρο, ότι είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με το να βάζουμε ταμπέλες στην σχέση μας, κάτι που συχνά μπορεί να δημιουργεί την αίσθηση της αβεβαιότητας και της ανεπαρκούς επικοινωνίας.

Τώρα, είναι πολύ συνηθισμένο να δημοσιεύουμε τα πάντα για την ζωή και την σχέση μας. Αν δεν υπάρχει κάτι διαδικτυακά, είναι σαν να μην συνέβη ποτέ.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει κάτι σαν την πλατεία της πόλης, που όλοι μαθαίνουν τα νέα μας και συνδέονται με κοινές εμπειρίες. Επίσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ένα ακόμα νόημα, καθώς είναι ένα συμπλήρωμα της ταυτότητας, της συνεκτικότητας και της αυτοεκτίμησής μας. Μπορούμε να συνθέσουμε κομμάτια του εαυτού μας, να αξιολογήσουμε πόσο αγαπητοί είμαστε στους άλλους και να συγκρίνουμε που βρισκόμαστε κοινωνικά.


Για αυτό και δεν αποτελεί εντύπωση, ότι πολλοί εθίζονται στα κλικ και στις “επιδόσεις” τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Αν θέλετε να μάθετε πως κάποιος θέλει να τον βλέπει ο κόσμος, απλά εξετάστε την συμπεριφορά τους στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό φαίνεται ακόμα πιο έντονα στο θέμα των προσωπικών σχέσεων. Ενώ είναι φυσιολογικό ή ακόμα και υγιές να είμαστε περήφανοι για την σχέση μας, υπάρχει μια ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στο περιεχόμενο της σχέσης και στο πόσο συχνά την δημοσιοποιούμε στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε παρακάτω τους λόγους.

Νιώθουμε καλύτερα για ένα μέρος της ζωής μας απλά σκεπτόμενοι, ότι άλλοι άνθρωποι το βλέπουν διαφορετικά.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 589

Shutterstock

Με άλλα λόγια, αν δεν παίρνουμε την απαραίτητη ικανοποίηση από κάποια κομμάτια της ζωής μας, τότε την αναζητάμε αλλού. Και συνήθως, αυτό το αλλού προέρχεται από τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι άλλοι την κατάσταση.

Όταν είμαστε ευτυχισμένοι με την σχέση μας είμαστε περισσότερο παρόντες μέσα σε αυτή.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 171

Flickr / Jeroen Werkman

Όταν είμαστε ικανοποιημένοι από την ζωή ή την σχέση μας, ασχολούμαστε λιγότερο με τα κοινωνικά δίκτυα ή τις φωτογραφίες του κινητού. Δεν είναι ότι δεν ασχολούμαστε ποτέ με αυτά, απλά όταν είμαστε ευτυχισμένοι, δεν θέλουμε τίποτα να μας αποσπά την προσοχή από αυτό.

Κάθε ζευγάρι που περιφρουρεί την ιδιωτικότητα του έχει καλύτερα αποτελέσματα.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 164

Shutterstock

Ανεξάρτητα από το πιο είναι το πρόβλημα, τίποτα δεν λύθηκε ποτέ με το να κοινοποιούμε τα προβλήματα και τα παράπονά μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Η σχέση τους τους ικανοποιεί και δεν χρειάζεται εξωτερική επιβεβαίωση.

a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 147

Reuters/Lucy Nicholson

Με άλλα λόγια, τα ευτυχισμένα ζευγάρια χαίρονται να είναι μαζί και όχι να δημοσιοποιούν συνέχεια ενημερώσεις για την σχέση τους.

Δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν.

e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5 140

shutterstock

Είναι μαζί γιατί περνάνε καλά και αγαπιούνται, όχι για να αποδείξουν πόσο αγαπημένοι και ελκυστικοί είναι.

Η έρευνα έχει δείξει, ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα λιγότερο είναι γενικά περισσότερο ευτυχισμένοι.

1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc 1 1

Shutterstock

Οι άνθρωποι που απέχουν μια εβδομάδα από το Facebook αναφέρουν, ότι είναι πιο ευτυχισμένοι. Η κατάθλιψη συνδέεται με την εκτεταμένη χρήση των κοινωνικών δικτύωνλόγω της θεωρίας της κοινωνικής σύγκρισης. Η μεγάλη χρήση των κοινωνικών δικτύων συνδέεται και με την έλλειψη ψυχικής υγείας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Πότε χτυπάει το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία – Τι ισχύει για τις εξετάσεις

Υπάρχουν 5 στάδια αγάπης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε στο τρίτο