newsthessaloniki.gr
newsthessaloniki > ΔΙΕΘΝΗ > «Ζεσταίνεται» με επιχειρησιακή εκπαίδευση το πανίσχυρο Δ΄ Σώμα Στρατού και μαζί με την 7η Μ/Κ ΤΑΞ αποστέλλουν ισχυρό «μήνυμα» στην Άγκυρα που έστειλε δυο Φρεγάτες στην Κύπρο

«Ζεσταίνεται» με επιχειρησιακή εκπαίδευση το πανίσχυρο Δ΄ Σώμα Στρατού και μαζί με την 7η Μ/Κ ΤΑΞ αποστέλλουν ισχυρό «μήνυμα» στην Άγκυρα που έστειλε δυο Φρεγάτες στην Κύπρο

«Φωτιά» πήρε το Δ’ Σώμα στρατού ενεργοποιώντας επίλεκτες μονάδες και οπλικά συστήματα σε μια χρονομέτρηση των μεγάλων δυνατοτήτων του, μετά την συνεχή και προκλητική προπαγάνδα της Τουρκίας που «ξερογλέιφεται» για  17 νησιά στο Αιγαίο .

Οι απαιτήσεις αυτές εκφράζονται από τους νέο-οθωμανούς Τούρκους και από επίσημα χείλη βουλευτών και διαφόρων χαμηλόβαθμων αξιωματούχων, ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας.       

Τη Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο των δράσεων αποτροπής και ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενεργοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (7 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ»).

Η δραστηριότητα αξιολογήθηκε από το Δ΄ Σώμα Στρατού.

Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σχηματισμού, το εξαίρετο ηθικό και το επιθετικό πνεύμα του προσωπικού, καθώς και η υψηλή λειτουργικότητα των μέσων.

Ενώ από αργά χθες το βράδυ η Τουρκία έχει ενισχύσει τη συνοδεία του ερευνητικού σκάφους Barmaros που κινείται διεξοδικά εντός της   κυπριακής ΑΟΖ. Οι πάνοπλες   φρεγάτες του τουρκικού στόλου συνοδεύουν πλέον το Barbaros ,το οποίο πιστοποιεί τις βλέψεις της Τουρκίας στην Κύπρο με ξεκάθαρο τρόπο. 

Την ίδια στιγμή εχθές είχαμε ωμές  απειλές  για «άμεσες παρεμβάσεις» στη Κύπρο  που δύνανται να φτάσουν σε «άμεσες παρεμβάσεις» στα εσωτερικά του νησιού εκ μέρους της Άγκυρας, από τον νταή Τούρκο διπλωμάτη Οκτάι Ακσόι, με αφορμή την απρόσκοπτη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τούρκος νέο-οθωμανός  διπλωμάτης είπε «Έχοντας αποδεχθεί την Κύπρο, με όλα τα άλυτα προβλήματά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διέπραξει το ανεπανόρθωτο. Οι Ελληνοκύπριοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την υπάρχουσα κατάσταση, είναι μέλη της ΕΕ και ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το νησί. Γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μια μεθοδευμένη κίνηση πρόκλησης , ενώ χθες είχαμε 37 εναέριες παραβιάσεις από οπλισμένους τουρκικούς   σχηματισμούς σε όλο το Αιγαίο.

Η εναέρια επιχείρηση ήταν το καλοσώρισμα του νέου Τούρκου ΑΓΕΑ στην ελληνική ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας. Υπάρχουν υπόνοιες ότι οι Τούρκοι θα προκαλέσουν όλη την εβδομάδα του Δεκαπεντάγουστου προκαλώντας το ελληνικό θρησκευτικό αίσθημα.

Το ΑΤΑ «έλεγχε» την κατάσταση στον αέρα,  αλλά οι προθέσεις των Τούρκων πιλότων για «καλοκαιρινή» εκπαίδευση» είναι καταφανέστατες. Η στάση της Τουρκίας συνολικά το τελευταίο διάστημα είναι από ύποπτη έως επικίνδυνη.

Έτσι διαμορφώνεται από την Άγκυρα ένα άκρως επικίνδυνο καθεστώς αστάθειας στο Αιγαίο και την Κύπρο με στόχο την «εξαγωγή» προβλημάτων προς Ελλάδα και Κύπρο , ενώ η εξόρυξη υδρογονανθράκων…τείνει να μετατραπεί σε cusious belli από την Τουρκία με απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα μας.

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Top