in

Εύκολη συνταγή για Gingerbread

 

Υλικά


  1. 6 φλυντζ. τσ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  3. 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  4. 1 φλυντζ. τσ. βούτυρο
  5. 1 φλυντζ. τσ. μαύρη ζάχαρη
  6. 4 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  7. 4 κουτ. γλ. κανέλα
  8. 1 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  9. 1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
  10. 2 μεγάλα αβγά
  11. 1 φλυντζ. τσ. μελάσσα

Οδηγίες

15 Minutes

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

  2. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αβγά και μελάσσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα.

  3. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι, σόδα, και το μπέικιν.

  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

  5. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου, κόβουμε σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10′ μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.

 

cookpad.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τσιζ κέικ (Cheese cake) με ζαχαρούχο γάλα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των λαχανικών