in ,

Απιστία: 6 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι καταλήγουν να απατούν

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι απιστούν. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2017 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, οι λόγοι για την απιστία συχνά χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες.

Προσωπικά προβλήματα, προβλήματα με τον σύντροφο ή τη σχέση στο σύνολό της και εξωτερικοί παράγοντες όπως η εύκολη πρόσβαση σε ιστοσελίδες γνωριμιών,  επαγγελματικά ταξίδια.

Όμως μερικές φορές αυτό που «μετράει» ως απιστία για εσάς, μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θεωρεί ο σύντροφός σας. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ορισμοί για την απιστία μπορεί να κυμαίνονται σε μεγάλο βαθμό από την παρακολούθηση ερωτικών ταινιών, το φλερτ μέχρι και τη σεξουαλική πράξη.


Παρόλο που οι σεξουαλικές σχέσεις συχνά θεωρούνται οι χειρότερες προδοσίες, είναι σημαντικό να μην υποτιμάμε τις συναισθηματικές σχέσεις, οι οποίες μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικές.

Και ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να λάβετε μια ικανοποιητική απάντηση για τους λόγους που κάποιοι είναι άπιστοι, ωστόσο οι πιο κοινές αιτίες είναι οι εξής παρακάτω: 

Προβλήματα στη σχέση

Ένας κοινός λόγος της απιστίας, είναι ότι η σχέση δεν ικανοποιεί έναν από τους δυο. Εάν έχετε απομακρυνθεί, δεν έχετε τίποτα για να συζητήσετε ή δεν θυμάστε την τελευταία φορά που κάνατε σεξ, μπορεί, αντί να διορθώσετε το πρόβλημα, να καταλήξετε να αναζητήσετε σχέσεις εκτός της σχέσης.

102426

Δεν σκέφτηκαν τις συνέπειες

Πολλοί άνθρωποι απιστούν χωρίς να σκεφτούν μετά τις συνέπειες της πράξης τους. Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που είναι ενδεικτικά στους ανθρώπους που διαπράττουν απιστία. Συγκεκριμένα, όσοι δεν είναι πειθαρχημένοι μπορεί να πουν ότι «παρασύρθηκαν από τη στιγμή» λόγω των καταστάσεων όπως η διάθεση η το ποτό. Όμως στην πραγματικότητα αυτό που φταίει είναι η παρορμητικότητά τους.

Δεν είναι μονογαμικοί

Σε αντίθεση με τις ιστορίες που ακούτε συχνά για τους δυσαρεστημένους συζύγους, ένας σύντροφος που απατά μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη σχέση του, αλλά να μην είναι ανοιχτός στη μονογαμία.

Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση

Πάνω από τους μισούς ανθρώπους που απατούν υποστηρίζουν ότι το έκαναν για να επιβεβαιωθούν. Εάν κάποιος δεν αισθάνεται καλά με τον εαυτό του και δεν το αντιμετωπίζει με υγιή, παραγωγικό τρόπο, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στην απιστία, έτσι ώστε να νιώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Θέλουν να εκδικηθούν

Η επιθυμία για εκδίκηση είναι ένα άλλο κοινό κίνητρο που οδηγεί στην απιστία. Ενώ πολλοί θα κάνουν ό, τι μπορούν για να αποφύγουν να πιαστούν, άλλοι μπορεί να θέλουν να μάθει ο σύντροφός τους ότι απίστησαν, γιατί αναζητάνε εκδίκηση.

Δεν ήταν ερωτευμένοι πια

Από όλους τους λόγους εξαπάτησης, ο πιο οδυνηρός και συνηθισμένος είναι απλώς η έλλειψη αγάπης. Στην αρχή μιας σχέσης, όλα φαίνονται όμορφα, όμως καθώς περνάει ο καιρός ο έρωτας σβήνει. Και επειδή όλοι αναζητάμε το πάθος, όταν σβήσει η φλόγα το να μείνουμε πιστοί στη σχέση δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.

Η απιστία είναι μια οδυνηρή, συχνά πολύ καταστροφική κατάσταση, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα δώρο. Μπορεί τελικά να συνειδητοποιήσετε ότι η σχέση σας είχε διαλυθεί εδώ και πολύ καιρό και είστε επιτέλους ελεύθεροι για να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στον εαυτό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Τα 4 ζώδια που δεν παραδέχονται ποτέ τα λάθη τους

10 πράγματα που δεν θα σας πει ο γιατρός σας για τον θάνaτο