in

Η βασική συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτή είναι μια απλή συνταγή για να ετοιμάσετε περίπου 40 μπισκοτάκια.

Θα χρειαστείτε:


100 γρ βούτυρο, 100 γρ ζάχαρη, 1 αυγό, 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 βανίλια, ½ κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ. Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αρχικά βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο.

Χτυπήστε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, και μετά ρίξτε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.

Ρίξτε μετά το αλεύρι, και τα υπόλοιπα υλικά.

Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας κι ακουμπήστε τη ζύμη. Στρώστε τη με έναν πλάστη και χρησιμοποιήστε κουπ πατ – φορμάκια για να κόψετε τη ζύμη σε σχέδια: έλατο, χιονάνθρωπο, αστέρι κλπ.

Φροντίστε κάθε κομμάτι – μπισκότο να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου.

Κατόπιν απλώστε λαδόκολλα σε μία σχάρα και τοποθετήστε πάνω τα μπισκότα.

Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 10’ στους 170ο – μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρόπαστα, τρουφάκια ή σοκολάτα λιωμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τσουρέκι pandoro

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου