in

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ έριξαν 10 εκατ. ευρώ για να βγει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα! – «Ψηφίστε τις αλλαγές, αλλώς έρχεται πόλεμος στα Σκόπια»

ποκαλύψεις που θα συζητηθούν έρχονται στο φως της δημοσιότητας. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο, έριξαν πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ στα Σκόπια για να βγει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Με λίγα λόγα πέφτουν οι μάσκες, με την Δύση να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Τα έδωσαν και τα δίνουν όλα για να γίνουν οι αλλαγές στο γειτονικό κρατίδιο που πάνε να αναστήσουν οι Τσίπρας-Κοτζιάς, ούτως ώστε να βγάλουν από την μέση την Μόσχα.


Το ερώτημα βέβαια που τίθεται, είναι εάν έχουν πέσει και αντίστοιχα χρήματα στην Ελλάδα, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα Σκόπια, είτε σε ΜΜΕ, είτε σε πολιτικούς και κόμματα.

Πρόκειται για ένα δημοσίευμα, που επιβεβαιώνει πλήρως το προ ημερών ρεπορτάζ του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Δείτε τι αναφέρουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ

Το χαρτί του πολέμου παίζει ο Γιούνκερ και εκβιάζει

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε σήμερα από τη Βιένη για τον κίνδυνο πολέμου στα Βαλκάνια αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαλείψει τις ελπίδες ένταξης των χωρών της περιοχής αυτής.

Η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει «την ιδέα της προένταξης” για τις υποψήφιες χώρες, ώστε να τους δώσει ελπίδα και να τις βοηθήσει να βελτιώσουν την οικονομία τους πριν από την ένταξή της, είπε ο Γιούνκερ στην ομιλία του στο κοινοβούλιο της Αυστρίας.

Στην ουσία θέλει να στείλει μήνυμα στους Σκοπιανούς και να εκφοβίζει, για να περάσουν άρον-άρον οι αλλαγές στα Σκόπια.

«Αν κλέψουμε από τα Βαλκάνια την προοπτική της ένταξης (…) αν δοθεί η εντύπωση ότι δεν σοβαρολογούμε, θα βιώσουμε στο τέλος αυτό που ήδη βιώσαμε τη δεκαετία του 1990” στην περιοχή, προειδοποίησε.

Ο Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι «ακόμη είναι μακρύς ο δρόμος” μέχρι την ένταξη των βαλκανικών χωρών στην ΕΕ, καθώς η πρόοδός τους είναι ακόμη «ανεπαρκής” και δεν επιτρέπει να εξεταστεί η ένταξη τους «πριν από το 2025” το νωρίτερο. Όμως η ΕΕ πρέπει «να ασχοληθεί εντατικά” με τα Βαλκάνια και να μην επιτρέψει να γεννηθεί η ιδέα «ότι δεν είμαστε σοβαροί όσον αφορά τις προοπτικές ένταξης” τους, πολύ περισσότερο που ορισμένες χώρες-μέλη δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους.

«Το έδαφος είναι ακόμη εύφορο” για συγκρούσεις στην περιοχή, εκτίμησε ο Γιούνκερ. «Πρέπει να φροντίσουμε εντατικά τα δυτικά Βαλκάνια, να βοηθήσουμε όπου χρειάζεται, να προειδοποιήσουμε πριν πάνε στραβά τα πράγματα και να διασφαλίσουμε ότι είναι απολύτως κατανοητό πως όλες οι συνοριακές διενέξεις θα πρέπει να έχουν επιλυθεί πριν από την ένταξη. Δεν πρέπει να εισάγουμε αστάθεια από τα δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ, πρέπει να εξάγουμε σταθερότητα από την ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια”, τόνισε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΕ θα μπορούσε να προτείνει στις χώρες της περιοχής «έναν οικονομικό χώρο όπου θα μπορούν εν μέρει να λειτουργούν «με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνουν όταν κάποια μέρα γίνουν μέλη”.

Η ΕΕ έχει ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Η Αλβανία και η πΓΔΜ είναι σήμερα απλώς υποψήφιες χώρες, ενώ το καθεστώς αυτό ελπίζουν ότι θα πετύχουν κάποια στιγμή η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Έγραψαν βρισιές και βεβήλωσαν το Μνημείο Ηρώων στην Ελευσίνα

Η καθημερινή θέα της θάλασσας μειώνει το άγχος σύμφωνα με τους επιστήμονες