in

Μακαρόν με γεύση Φρούτα του Δάσους

Για 10 Μακαρόνς βανίλια 
(διπλασιάζουμε την συνταγή όσο θέλουμε)
 
50 γρ ασπράδια
17 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
μισή κούπα πούδρα αμυγδάλου (50 γρ)
μισή κούπα άχνη ζάχαρη (90γρ)
1 βανίλια
μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
 
Για την βουτυρόκρεμα
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος
3-4 κ.σ μαρμελάδα από φρούτα του δάσους


Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και τους προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα,όταν σηκώνουμε το μίξερ πρέπει να είναι γυαλιστερή και να στέκεται
Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα,και χτυπάμε να χρωματιστεί η μαρέγκα
Προσθέτουμε όλη την πούδρα αμυγδάλου και την άχνη και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω,μέχρι να γίνει ένα μείγμα που θα πέφτει σαν λάβα

Κάποιες συνταγές λένε 40 με 50 διπλώματα στην αναλογία για 100 γρ πούδρα,αλλά είναι θέμα εμπειρίας
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ
Φτιάχνουμε τα μακαρόν σε όσο ίσια κυκλάκια μπορούμε
Χτυπάμε 3-4 φορές το ταψί για να ισιώσουν τα μακαρόν και να φύγουν οι φυσαλίδες


Τα αφήνουμε  να στεγνώσουν για ώρες,μέχρι να τα πιάνουμε με το δάχτυλο,από πάνω και να είναι στεγνά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C 12-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα θα δούμε να κάνουν τα πόδια του μακαρόν και από πάνω θα είναι σκληρά
Δεν πρέπει να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ύστερα τα βγάζουμε από την λαδόκολλα

Γεμίζουμε τα μακαρόνς και τα βάζουμε 1 μέρα στο ψυγείο ώστε να μαλακώσουν και να ωριμάσουν
Τα τρώμε από την επόμενη ήμερα

Για την βουτυρόκρεμα
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια,να ασπρίσει,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,χτυπάμε να αφρατέψει
Ανακατεύουμε το μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής και την μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
Τα λάθη
Το ανακάτεμα.Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι,αν την ανακατέψουμε πιο λίγο η πιο πολύ δε θα γίνουν
θα σπάσουν ή θα είναι κενά μέσα,μόνο φτιάχνοντας τα πολλές φορές θα καταλάβουμε πόσο ανακάτεμα θέλουν
Επίσης μπορούν να γίνουν ένα σωρό λάθη,μπορεί να βγουν κούφια,αν δεν έχει φύγει ο αέρας, στο ανακάτεμα,αν είναι πολύ καυτός ο φούρνος,αν δεν χτυπηθεί όσο πρέπει η μαρέγκα, και ένα σωρό ακόμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ζυμαρικά Βίδες με Μασκαρπόνε, Λεμόνι και Πράσινα Τρυφερά Φύλλα

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Γιώργος Παπανδρέου – Συμφωνεί να πούμε Βόρεια Μακεδονία τα Σκόπια