in

Μοσχάρι στιφάδο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια μικρά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 5 ντομάτες φρέσκες
  • 1 κτ.σ. πελτέ
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια το κρέας
  2. Βάζουμε το λάδι με μία κατσαρόλα και όταν κάψει, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, τα δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν
  4. και αυτά.
  5. Προσθέτουμε το ξύδι ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  6. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο κρέας.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου να μείνει με την σάλτσα.
  10. Καλή όρεξη!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

9 τρόποι για άριστη υγεία και μετά τα 40!

Σπιτικές πιτούλες κόλαση!