ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. άγρια μανιτάρια σε φέτες
- 600 γρ. ζωμό κοτόπουλου
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
- σχοινόπρασο σε λωρίδες, για το σερβίρισμα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 κ.γ θυμάρι (φύλλα)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο – μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αφαιρούμε τα μανιτάρια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο για 8 λεπτά και τα αφαιρούμε πριν πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μόνο τα κομμένα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Τέλος, βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και βράσουν καλά.
- Περνάμε τη σούπα από το μούλτι εφόσον επιθυμούμε βελουτέ υφή.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο.
- Σερβίρουμε με σχοινόπρασο και λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.