in ,

«Μετά από 22 χρόνια γάμου ο άντρας μου με απάτησε, τα 5 σημάδια που τα έδειχναν όλα κι εγώ τα αγνοούσα»

Τα σημάδια της απιστίας, τα οποία υπάρχουν, αλλά πολλές φορές αγνοούνται, εξομολογήθηκε η απατημένη Julie Gaeta, health coach και yoga instructor, εξιστορώντας τη δική της εμπειρία στο yourtango.com.

Όπως αποκαλύπτει: «Αγαπούσα πολύ τον άνδρα μου και την οικογένειά μας. Πίστευα πως τα είχαμε καταφέρει. Μόλις είχαμε μετακομίσει στο καινούριο μας σπίτι. Η σκληρή δουλειά τόσων ετών απέδιδε. Έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια με εγκυμοσύνες και φροντίδα μωρών, το μικρότερο από τα εννιά παιδιά μας ήταν 5 ετών. Δεν χρειαζόταν πια πάνες, μπιμπερό ή φροντίδα τη νύχτα. Ανυπομονούσα για το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μας. Ένιωθα πιο ανάλαφρη. Πως μπορούσα να αναπνεύσω πιο ελεύθερα πια.


Τότε, όμως, ο σύζυγος μου άρχισε να γίνεται πιο απόμακρος. Ήταν απέναντί μου παγωμένος, χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί. Όταν τον ρώτησα τι συμβαίνει προσπάθησε να ακυρώσει τις ανησυχίες μου και μου είπε πως είχε πολλές υποχρεώσεις στο μυαλό του. Σε εμένα, όμως, ήταν ξεκάθαρο ότι ο άλλοτε αφοσιωμένος στην οικογένειά του σύντροφός μου, δεν απολάμβανε πια τις στιγμές μαζί μας. Η συμπεριφορά του άλλαξε. Δούλευε περισσότερες ώρες και έβρισκε πάντα λόγους για να λείπει από το σπίτι. Απομακρυνόταν συναισθηματικά και σωματικά.

Οι υποψίες μου μεγάλωναν. Αναρωτιόμουν αν υπήρχε άλλη γυναίκα στη ζωή του. Σκεφτόμουν πως με βαρέθηκε. Έψαχνα, μα δεν έβρισκα απαντήσεις.

Αμφισβητούσα την αγάπη μου, τις ικανότητές μου, τη σχέση μας. Ο σεβασμός, η αφοσίωση και η αγάπη που είχαμε δεν υπήρχε πια. Κάτι είχε αλλάξει.

Η απατημένη γυναίκα έβλεπε τα σημάδια της απιστίας, αλλά θεωρούσε τον εαυτό της υπερβολικό

Όσο κι αν αντιλαμβανόμουν την αλλαγή, ωστόσο, η καρδιά μου δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί τα σημάδια – γιατί “κόκκινα σημαιάκια” υπήρχαν. Έβρισκα διαρκώς δικαιολογίες για να τα καλύπτω. Με θεωρούσα υπερβολική. Ώσπου μια ημέρα ήρθε στο σπίτι με τα χαρτιά του διαζυγίου στο χέρι. Έπειτα από 22 χρόνια γάμου και εννέα παιδιά, ο κόσμος μου γύρισε ανάποδα.

Μείναμε σε διάσταση για έναν χρόνο. Έναν πολύ δύσκολο χρόνο. Τα πράγματα αντί να βελτιωθούν έγιναν χειρότερα και τελικά αποφάσισα να υπογράψω την αίτηση διαζυγίου. Όταν μετακόμισε οριστικά, οι υποψίες μου για την απιστία επιβεβαιώθηκαν. Πλέον, δεν μπορούσα να τον εμπιστευτώ. Είχαν όλα τελειώσει.

Αν υποψιάζεστε πως σας απατούν, είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει λόγος. Η ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε, πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, είναι το αν θα αφήσετε τον εαυτό σας να δει την αλήθεια ή όχι. Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση. Αυτή εξαρτάται από την κατάσταση και τα θέλω σας. Διαβάστε παρακάτω τα «κόκκινα σημαιάκια» (σημάδια της απιστίας) που αγνοούσα όταν ο σύζυγός μου με απατούσε:

1. Άλλαξαν τα ενδιαφέροντά του

Ένα απόγευμα και ενώ παίζαμε επιτραπέζια με τα παιδιά μου στην κουζίνα, ο σύζυγός μου ήρθε στο σπίτι ακούγοντας rap- είδος μουσικής που ποτέ δεν συμπαθούσε. Παρ’ όλα αυτά τραγουδούσε δυνατά και κουνούσε το κεφάλι του στον ρυθμό. Δεν μας μίλησε καν. Έκατσε στον καναπέ και τραγουδούσε. Και μπορεί αυτή να ήταν μια μικρή αλλαγή, μα στη συνέχεια άλλαξαν πολλά περισσότερα. Από τη μουσική, πέρασε στα ρούχα, στο φαγητό, στις ξένες γλώσσες και τελικά σε ένα κατακόκκινο, σπορ αυτοκίνητο (το οποίο τα οικονομικά μας δεν μπορούσαν να “σηκώσουν).

Όλοι αλλάζουμε κατά καιρούς. Όταν η αλλαγή έρχεται ξαφνικά και χωρίς κάποια αιτία, τότε ίσως κάτι να συμβαίνει στη σχέση σας.

2. Επιζητούσε την ιδιωτικότητα

Τα 20 χρόνια που τον ήξερα ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο. Τα πάντα, από το email μέχρι το κινητό του, δεν είχαν κωδικούς και όλοι είχαν πρόσβαση σε αυτά. Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησε κωδικό στο κινητό του νόμιζα πως μου κάνει πλάκα. Μα ποτέ δεν μου είπε ποιος είναι. Κάθε φορά που αναφερόμουν σε αυτό με έλεγε ζηλιάρα. Ζητούσε να τον εμπιστευτώ και να του δίνω προσωπικό χώρο. Το κινητό του δεν καταφέραμε ποτέ να το δούμε ξανά ούτε εγώ ούτε τα παιδιά. Σίγουρα, οι προσωπικές συσκευές του καθένα είναι αποκλειστικά δικές του και το πώς θα τις μοιράζεται δική του ευθύνη. Ωστόσο, όταν στη σχέση σου έχεις άλλα στάνταρντ και ξαφνικά τα αλλάζεις το ταίρι σου θα νιώσει πως δεν το εμπιστεύεσαι ή πως θα υποψιαστεί πως το απατάς.

3. Ενδιαφερόταν πάρα πολύ για την εμφάνισή του

Και εντελώς ξαφνικά. Ξεκίνησε γυμναστική, έφτιαχνε τα μαλλιά του, ψώνιζε ρούχα πιο νεανικά και πολύ in fashion. Έφευγε από το σπίτι, για να πάει γυμναστήριο ακυρώνοντας στιγμές με τα παιδιά και όταν του το τόνιζα μου έλεγε να πάψω να είμαι ανασφαλής. Δεν είναι κακό να θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα σου, μα όταν αυτό γίνεται σε βάρος της οικογένειάς σου, χωρίς καμία εξήγηση, ίσως είναι ένα σοβαρό σημαιάκι απιστίας.

4. Επέλεγε τη δουλειά και τους φίλους αντί για τα παιδιά του

Οι θερινές διακοπές σήμαιναν κάμπινγκ με τα παιδιά. Είτε επισκεφτόμασταν ένα συγκεκριμένο είτε ταξιδεύαμε σε διαφορετικά μέρη κατασκηνώνοντας κάθε βράδυ και κάπου αλλού. Δυστυχώς, αυτές οι στιγμές τού έγιναν βάρος. Δεν του άρεσε να περνά χρόνο μαζί μας. Δεν ήταν πια ο “οικογενειάρχης”.

Το πώς θα περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας είναι δική μας επιλογή. Όλοι έχουμε τις ασχολίες μας, αλλά το να βάζεις στην άκρη την οικογένειά σου συνέχεια δείχνει πως πλέον δεν ανήκει στις προτεραιότητές σου.

5. Το ένστικτό μου λειτούργησε – το αγνόησα

Μπορεί να σας φανεί αστείο, μα μία μέρα που έβαζα πλυντήριο από την τσέπη του παντελονιού του έπεσαν πολλά κέρματα. Ποτέ του δεν κουβαλούσε κέρματα. Δεν μπορούσα να καταλάβω πού τα βρήκε, αλλά το άφησα. Το ίδιο συνέβη και άλλες φορές, ώσπου τον ρώτησα. Μου απάντησε νευριασμένα ότι ήταν από το βενζινάδικο και μου ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα θα βάζει μόνος του πλυντήριο τα ρούχα του. Μέχρι τότε είχα γεμίσει ένα βαζάκι με ψιλά. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ήξερα, το ένιωθα, μα προσπαθούσα να αγνοήσω το ένστικτό μου και έστρεψα αλλού την προσοχή μου. Όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο, εστιάστε περισσότερο στο τι σας δείχνει και όχι στο τι σας λέει. Είναι πολύ πιθανό πως θα πρέπει να ακούσετε το ένστικτό σας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Απίστευτο σκηνικό στα Γιάννενα! Ιερέας εξομολόγησε μια νεαρή μητέρα! Δεν φαντάζεστε όμως αυτό που ακολούθησε!

Καιρός: Θερμή εισβολή διαρκείας με 33αρια και επεισόδια σκόνης – Τι θα γίνει με τα σχολεία