in ,

«Μούδιασαν» οι ανταγωνιστές των ΙΚΕΑ: Η κίνηση της πολυεθνικής που τελειώνει τον ανταγωνισμό στα είδη σπιτιού

Η εταιρεία IKEA προχωρά σε μειώσεις των τιμών των προϊόντων της σε όλες τις χώρες όπου είναι παρούσα, καθώς παρατηρείται μείωση του παγκόσμιου πληθωρισμού και ταυτόχρονα μειώνεται το κόστος μεταφοράς και πρώτων υλών.

«Το κάνουμε σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε», υποστήριξε τη Δευτέρα στο CNBC ο Tolga Öncü, στέλεχος στις λιανικές πωλήσεις του Inkga Group, του μεγαλύτερου ιδιοκτήτη καταστημάτων Ikea.


«Αυτή είναι η στιγμή για εταιρείες όπως η IKEA να επικεντρωθούν στην τιμολόγηση και όχι στην κερδοφορία», είπε, προσθέτοντας ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πλέον «μικρότερα πορτοφόλια».

Οι μειώσεις τιμών που εφαρμόζονται στην Ευρώπη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Öncü, έχουν αυξήσει τον αριθμό των πελατών και των διαθέσιμων προϊόντων στα καταστήματα της IKEA.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, η εταιρεία Ingka έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για μειώσεις τιμών σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται, σύμφωνα με το Reuters.

Στον Καναδά, η τιμή της δημοφιλούς βιβλιοθήκης Billy έχει μειωθεί κατά 20% από τότε που η εταιρεία επένδυσε 55 εκατομμύρια ευρώ για να μειώσει τις τιμές για περισσότερα από 1.500 προϊόντα, δήλωσε ο Ingka τον Ιανουάριο.

Η αφοσίωση στη συνεχή μείωση των τιμών προκύπτει μετά από αρκετούς μήνες από την προειδοποίηση της σουηδικής εταιρείας λιανικής πώλησης σχετικά με τις καθυστερήσεις λόγω των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτές οι εντάσεις προκάλεσαν διαταραχές στην εμπορική ναυτιλία, με τα πλοία να επιλέγουν πιο ασφαλείς διαδρομές προκειμένου να αποφύγουν επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Αυτή η δέσμευση έρχεται μετά την επένδυση της εταιρείας, ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μείωση των τιμών σε περισσότερα από 1.500 προϊόντα, με την τιμή της δημοφιλούς βιβλιοθήκης Billy να μειώνεται κατά 20% στον Καναδά, όπως δήλωσε ο Ingka τον Ιανουάριο.

Παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην Ερυθρά Θάλασσα, «είμαστε περισσότερο και καλύτερα εξοπλισμένοι από ποτέ, οπότε θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις τιμές σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο Öncü στην εκπομπή Squawk Box Asia του CNBC.

«Στην IKEA, όλα έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολλών», κατέληξε.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των IKEA στην Ελλάδα:

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας, ο Μάριος Μπεζιούλας, ιδρυτής και γενικός διευθυντής του ηλεκτρονικού καταστήματος Spitishop, έχει καταφέρει να καθιερώσει την επιχείρησή του ως το κορυφαίο e-shop στην κατηγορία των λευκών ειδών και ειδών διακόσμησης, με επιδόσεις που ανταγωνίζονται αυτές της IKEA.

Ο όγκος των πωλήσεών του υπερβαίνει τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ετήσια ανάπτυξη του ξεπερνά το 13%, ενώ το ποσοστό του μικτού κέρδους φτάνει το 40,38%.

Το Spitishop, που εκτός από την διαδικτυακή του πλατφόρμα λειτουργεί και δύο φυσικά καταστήματα σε περιφερειακές αγορές της Αττικής, στο Περιστέρι και στην Αγία Παρασκευή, απασχολεί 66 άτομα και εξυπηρετεί περισσότερες από 600 παραγγελίες καθημερινά.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον Μάριο, αξίζει να σημειωθεί ότι εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον στα θέματα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα και είναι ενεργό μέλος του GRECΑ τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά την IKEA, αυτήν τη στιγμή λειτουργούν 20 καταστήματα IKEA σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας, τα οποία διαφέρουν σε μέγεθος. Ταυτόχρονα, ο όμιλος Fourlis έχει σχεδιάσει το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων IKEA σε Πάτρα, Κρήτη και στα νότια προάστια της Αθήνας έως το 2027.

Οι επιπτώσεις των πολεμικών επεισοδίων στην Ερυθρά Θάλασσα:

Η IKEA ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις των προϊόντων στα καταστήματά της ενδέχεται να καθυστερήσουν λόγω των επιθέσεων που δέχθηκαν πλοία στη θαλάσσια εμπορική διαδρομή της Ερυθράς Θάλασσας από αντάρτες των Χούθι στην Υεμένη.

Ένας αριθμός εταιρειών έχει αναστείλει τις αποστολές μέσω αυτής της διαδρομής μετά τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. Αυτό οδήγησε πολλές εταιρείες να αλλάξουν την διαδρομή των πλοίων τους περνώντας από το Ακρωτήρι της “Καλής Ελπίδας” στην Αφρική, προσθέτοντας έτσι επιπλέον ημέρες στα ταξίδια τους.

Ωστόσο, μια μεγάλη εταιρεία ναυτιλίας δήλωσε ότι η διακοπή αυτή δεν θα οδηγήσει σε έλλειψη εμπορευμάτων στα καταστήματα.

Οι μαχητές Χούθι στην Υεμένη έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους σε πλοία από τον Οκτώβριο, ξεκινώντας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Αυτοί οι αντάρτες, υποστηριζόμενοι από το Ιράν, έχουν χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες για να επιτεθούν σε πλοία ξένης ιδιοκτησίας που διέρχονται από τη διαδρομή του Bab al-Mandab και τη διώρυγα του Σουέζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Σάννυ Χατζηαργύρη: «Ζω χωρίς κινητό τα τελευταία 8 χρόνια, όποιος με ψάχνει, αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή»

Στα μαύρα ξανά η Άννα Μαρία: Κι άλλο χτύπημα στην οικογένεια 1 χρόνο μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά