Ο αγρότης σίγουρα δεν περίμενε να βρει ένα τέτοιο “παράσιτο” στο κτήμα του. Ευτυχώς, καμία σοβαρή ζημία δεν αναφέρθηκε.

Το Γραφείο του Σερίφη του Κίρς, στην Καλιφόρνια, έλαβε μια ασυνήθιστη κλήση στις 18 Οκτωβρίου από έναν αγρότη καλαμποκιού, που ισχυρίστηκε ότι βρήκε ένα περίεργο, μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο άγνωστης προέλευσης, που είχε πέσει στο κτήμα του, όπως ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Kron4, επικαλούμενο το γραφείο του σερίφη. Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν στην περιοχή, βρήκαν κάτι σαν κράνος, ένα μεταλλικό αντικείμενο και υπέθεσαν ότι ήταν μέρος ενός δορυφόρου.


Αφού το γραφείο του σερίφη έψαξε στην κοντινή Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Vandenberg, η οποία διεξήγαγε εκτόξευση ρουκετών στο διάστημα, για την προέλευση του αντικειμένου, αποδείχθηκε ότι ήταν δεξαμενή καυσίμου από έναν δορυφόρο επικοινωνιών που ανήκει στην Iridium Communications, η οποία παρέχει δορυφορικές τηλεφωνικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Ένας εκπρόσωπος της Iridium, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι ήταν μέρος του παροπλισμένου Iridium Satellite # 70, που εκτοξεύτηκε στα τέλη του 1997 αρχές του 1998. Ο δορυφόρος περιστράφηκε γύρω από τη Γη, μαζί με άλλα διαστημικά σκουπίδια και τελικά ξαναμπήκε στην ατμόσφαιρα. Δεν είναι σαφές που κατέπεσε ο υπόλοιπος δορυφόρος.

loading...