Στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκεται ο Νίκος Κοτζιάς όπου πραγματοποιεί την πρώτη του περιοδεία ως κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, μετά την παραίτησή του από το υπ. Εξωτερικών.

 

Ο ίδιος προϊδέασε για σημαντική ομιλία. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κίνηση «με μια βαρυσήμαντη ομιλία από την προοδευτική Κρήτη, ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, ξεκινά την προγραμματισμένη περιοδεία του, για μια δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει».


Η ομιλία Κοτζιά γίνεται στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει και περιοδεία στην Κομοτηνή.

Ο Νίκος Κοτζιάς υπεραμύνθηκε της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, για την οποία ενημέρωσε το Σάββατο, στην τελετή παράδοσης του υπουργείου Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το μέγεθος της αιγιαλίτιδας ζώνης που έχουμε ετοιμάσει – είναι έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα – είναι μεγαλύτερη από την έκταση της Θεσσαλίας» είπε ο κ. Κοτζιάς , σύμφωνα με το iefimerida, και απαντώντας στις αιτιάσεις όσων αντιδρούν είπε:

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 1948, γι’ αυτό σκούζουν οι οπαδοί της αδράνειας».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ διερωτήθηκε: «Θέλουμε διαμελισμό της γειτονικής χώρας, όπως θέλουν κάποιοι – και θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα – ή ειρηνική συμβίωση και ανάπτυξη στα Βαλκάνια;».

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό, είπε πως στην ψηφοφορία στα Σκόπια, τονίστηκε πως η ΠΓΔΜ (την οποία αποκαλούν δεκάδες κράτη στον κόσμο «Μακεδονία») αλλάζει όνομα, μετονομάζεται σε «Βόρεια Μακεδονία».

 

loading...