in

Οι δανειστές το είπαν: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί, να συνεχίσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος

Ακολουθεί η ανακοίνωση των δανειστών:

«Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 10 έως τις 14 Σεπτεμβρίου για την πρώτη αποστολή στην Ελλάδα μετά το πρόγραμμα. Στις συσκέψεις συμμετείχαν στελέχη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Σχόλιο 1: Αν και πλέον βαδίζουμε χωρίς μνημόνιο, μαζεύτηκαν….αρκετοί εκπρόσωποι στην χώρα.


Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΜΣ, η Ελλάδα επανεντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής. Η Επιτροπή έχει επίσης ενεργοποιήσει το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 472/2013 για την Ελλάδα, που τέθηκε σε ισχύ με τη λήξη του προγράμματος.

Σχόλιο 2: Από τα μνημόνια, τώρα πήγαμε στην ενισχυμένη εποπτεία. Είναι δηλαδή σαν να έχουμε ένα πιο,,,χαλαρό μνημόνιο αλλά μνημόνιο όπως και να’χει.

Η αποστολή διεξήγαγε συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση και τις κυριότερες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία κατά την μετά το πρόγραμμα περίοδο, καθώς και σχετικά με την πορεία των εργασιών και τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της δέσμευσης της Ελλάδας, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σχόλιο 3: Εδώ έχουμε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη. Οι δανειστές μας είπαν ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Επομένως η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι ολοκληρωτική θα μπορούσαμε να πούμε.

Μεταξύ αυτών, υπήρξαν συζητήσεις όσον αφορά την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές, οι οποίες θα τροφοδοτήσουν την προετοιμασία του σχεδίου δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας για το 2019, που θα υποβληθεί στην Επιτροπή έως τις 15 Οκτωβρίου, καθώς και σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για την εξυγίανση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η αποστολή ήταν επίσης μια ευκαιρία συναντήσεων με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και τραπεζών, με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής τους στην μετά το πρόγραμμα περίοδο και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε βασικά ζητήματα πολιτικής.

Σχόλιο 4: Οι δανειστές ή οι εκπρόσωποι των δανειστών αν θέλετε, μας είπαν στην ουσία ότι συζήτησαν με τα κόμματα, ώστε να διαπιστώσουν αν (αυτά τα κόμματα), θα συνεχίσουν να βαδίζουν στον δρόμο των δανειστών. Με λίγα λόγια, αν θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική με την σημερινή κυβέρνηση.

Διευκρίνιση

Η όποια ελληνική κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί το πρόγραμμα των δανειστών ΑΛΛΑ:

Μπορεί αν θέλει, να επιλέγει με ποιο τρόπο, θα εφαρμόζονται τα λεγόμενα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις.

Σημείωση

Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα εκδοθεί τον Νοέμβριο, μαζί με τη φθινοπωρινή δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου της Επιτροπής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ζευγάρι συνελήφθη επειδή βίαζε το σκύλο του σε τροχόσπιτο

Ζεφύρι: Αλλοδαποί βίασαν άγρια νεαρή γυναίκα και την πέταξαν μισοπεθαμένη στο δρόμο