in

Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο “hot spot”: Νέα Μόρια στήνουν στη Σάμο – Εκτός ελέγχου η κατάσταση!

Σε νέα Μόρια μετατρέπεται και η Σάμος, αφού χιλιάδες λαθρομετανάστες εισρέουν στο νησί και στοιβάζονται κακήν κακώς στα λεγόμενα «hot spots». Μέχρι και σήμερα ο αριθμός των λαθρομεταναστών ξεπερνά τους 4.000, ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι στους 6.000, ενώ ο χώρος αυτός που απέχει μόνο 200 μέτρα από την πόλη, επεκτείνεται σταδιακώς μέσω των σκηνών που στήνονται από λαθρομετανάστες που καταφθάνουν αδιακόπως στο νησί. Ομιλούμε συνεπώς για μια μορφή άτυπης ξένης κατοχής του νησιού, αν ληφθεί επίσης υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι νέοι άνδρες!

Η ουσία όμως εστιάζεται στις συνθήκες διαβιώσεως των «προσφύγων», οι οποίες δίνουν μια σαφή και αδιάψευστη εντύπωση των πραγματικών αντιλήψεων του συριζαίικου συμφύρματος, οι εκπρόσωποι των οποίων εκμεταλλεύονται επικοινωνιακώς έννοιες όπως «αλληλεγγύη», «ανθρωπισμός» και «ανθρώπινα δικαιώματα», εμπαίζοντας στην ουσία την ελληνική κοινωνία και προωθώντας ανερυθριάστως τα μικροκομματικά τους συμφέροντα αφού η υπόθεση του «προσφυγικού» έχει πολλά φράγκα.


Αυτοί λοιπόν που ουρλιάζουν για ανθρώπινα δικαιώματα και για αντιρατσισμό είναι αυτοί που στοιβάζουν αναισχύντως ανθρώπους και οικογένειες σε ασφυκτικούς χώρους που προορίζονται για 2-3 άτομα με κίνδυνο ενσκήψεως σοβαρών ασθενειών και εμφανίσεως επικίνδυνων νοσημάτων. Ήδη η ‘Υπατη Αρμοστεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εφιστώντας τη προσοχή στις αρμόδιες αρχές, ότι οι αντίξοες και απαράδεκτες αυτές συνθήκες δύνανται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία αλλά και την ασφάλεια των «προσφύγων». Τα καταλύματα είναι ακατάλληλα, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως είδη ατομικής υγιεινής.

Χαρακτηριστικώς η έκθεσή της αναφέρει ότι τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποιήσεως (ΚΥΤ) σε Λέσβο και Σάμο είναι υπερπλήρη και ο αριθμός των λαθρομεταναστών υπερβαίνει τέσσερις φορές την χωρητικότητα των κέντρων.

Πρόθεση επιλύσεως της συγκεκριμένης διαμορφούμενης καταστάσεως δεν υπάρχει, αφού το συγκυβερνητικό μόρφωμα δρα και λειτουργεί ως μια τεράστια ΜΚΟ. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι, αργά ή γρήγορα, θα εξαγγελθεί και θα εφαρμοσθεί… λύση: Αυτή της «αποσυμφορήσεως» της Σάμου δια της μεταφοράς των λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα, της εγκαταστάσεώς τους στους αστικούς ιστούς της χώρας σε πολυτελείς υποδομές με όλες τις ανέσεις.

Γιώργος Σύρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ντιμιτρόφ στο Bloomberg: Με τη συμφωνία θα μπούμε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα έχουμε μια ταυτότητα

Τι θα κάνεις τώρα “υπερπατριώτη” Καμμένε που τέλειωσαν τα ψέμματα;