ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μπρόκολο καθαρισμένο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβος λαχανικών
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Χωρίζετε το μπρόκολο σε φούντες και κόβετε τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια.
- Αμέσως μετά, ρίχνετε το μπρόκολο στην κατσαρόλα.
- Σκεπάζετε με το νερό, προσθέτετε τον κύβο λαχανικών, 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι, και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.
- Αλέθετε στο μπλέντερ την σούπα και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα ή μπολάκια.
- Η σούπα μπρόκολου συνοδεύετε εξαίσια και με γιαούρτι.