in ,

Τα 10 πράγματα που λένε οι άνδρες όταν τους αρέσεις αλλά δεν θέλουν σοβαρή σχέση

Ας μιλήσουμε για ένα συχνό φαινόμενο που έχει να κάνει με το φλερτ και τις σχέσεις. Βγαίνεις με κάποιον, σου αρέσει, νιώθεις ότι υπάρχει χημεία, αισθάνεσαι ότι του αρέσεις και εσύ.

Όμως, η κατάσταση δεν προχωράει. Κάποιες φορές, τα σημάδια που μας προειδοποιούν ότι μία κατάσταση δεν πρόκειται να προχωρήσει, είναι ξεκάθαρα, αλλά δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε. Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε τα 10 πράγματα που λένε οι άνδρες όταν σε ερωτεύονται αλλά δεν είναι έτοιμοι να κάνουν σοβαρή σχέση.

Τα 10 πράγματα που λένε οι άνδρες όταν τους αρέσεις, αλλά δεν θέλουν σοβαρή σχέση

  • “Δεν ψάχνω κάτι σοβαρό”
  • “Ας δούμε πως θα πάει”
  • “Προτεραιότητα έχει η δουλειά μου τώρα”
  • “Μου αρέσει να είμαι μόνος μου”
  • “Σου αξίζει κάτι καλύτερο”
  • “Μόλις βγήκα από μία σοβαρή σχέση”
  • “Δεν θέλω να χαλάσω τη φιλία μας”
  • “Ας μην βάζουμε ταμπέλες”
  • “Ζω το παρόν”
  • “Δεν τα πηγαίνω καλά με τις σχέσεις”

“Δεν ψάχνω κάτι σοβαρό”

Άνδρες που σας βρίσκουν γοητευτική αλλά δεν είναι βέβαιοι αν θέλουν σοβαρή σχέση, συχνά χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «δεν θέλω σοβαρή σχέση». Πρόκειται ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι ο άνδρας δεν είναι έτοιμος να πάει τη σχέση στο επόμενο επίπεδο, μπορεί να μην είναι έτοιμος να αναλάβει ευθύνες και δεσμεύσεις που συνεπάγονται από μία σοβαρή σχέση.


“Ας δούμε πως θα πάει”

Όση χημεία και αν έχεις με κάποιον όταν στο θέμα του «εμείς» είναι διστακτικός, δεν το λέει από αυθορμητισμό, αλλά εκδηλώνει την απροθυμία του να δεσμευτεί. Μπορεί να σας βρίσκει ελκυστική και να θέλει να περνά χρόνο μαζί σας, όμως δεν αναζητά σοβαρή σχέση, αλλά μία ευκαιριακή γνωριμία.

“Προτεραιότητα έχει η δουλειά μου τώρα”

Όλοι έχουν ακούσει την έκφραση αυτή κάποια στιγμή στη διάρκεια της αναζήτησης ερωτικού συντρόφου. Όταν ένας άνδρας λέει ότι «τώρα σημασία έχει η δουλειά μου» εννοεί ότι έχει προτεραιότητα η καριέρα του και έτσι δεν υπάρχει το περιθώριο, πραγματικό ή συναισθηματικό, για μία σοβαρή σχέση. Προφανώς και σας βρίσκει εξαιρετική αλλά, με την φράση αυτή, υποδηλώνει ότι δεν θέλει να δεσμευτεί ή να κάνει σοβαρή σχέση.

“Μου αρέσει να είμαι μόνος μου”

Όταν ένας άνδρας σου λέει ότι του αρέσει να είναι ελεύθερος, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι. Δείχνει ακριβώς ότι απολαμβάνει την ελευθερία και την ανεξαρτησία που συνεπάγεται η εργένικη ζωή.

Ενώ μπορεί να σας βρίσκει ελκυστική και να απολαμβάνει τον χρόνο που περνούν μαζί σας, αυτή η φράση υποδηλώνει ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει την εργένικη ζωή του σύντομα.

Αυτή η φράση  ένας ευθύς τρόπος να παραδεχτεί ότι θέλει να παραμείνει στην τρέχουσα κατάστασή του. Αν λοιπόν αναζητάτε μία σοβαρή σχέση, έχετε κατά νου ότι μπορεί να μην είστε στο ίδιο μήκος κύματος.

“Σου αξίζει κάτι καλύτερο”

Μπορεί να ακούγεται σαν φιλοφρόνηση, αλλά όταν ένας άνθρωπος λέει, «Αξίζεις κάποιον καλύτερο», αποτελεί συχνά ένα σημάδι ότι δεν είναι έτοιμος ή πρόθυμος να δεσμευτεί στα σοβαρά.

Ενώ αναγνωρίζει την αξία σας και σας βρίσκει ελκυστική, αυτή η φράση συνήθως υποδηλώνει την απροθυμία του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας ή να σας δώσει αυτό που θέλετε.

Είναι ένας ευγενικός τρόπος για να σας απογοητεύσουμε, δείχνοντάς σας ότι μπορεί να μην είναι το κατάλληλο πρόσωπο για σας αν ψάχνετε για μια σοβαρή σχέση.

“Μόλις βγήκα από μία σοβαρή σχέση”

Η έκφραση αυτή είναι ο τρόπος που έχει ένας άνδρας να σας πει ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει την τελευταία σχέση του. Σε βρίσκει ελκυστική, χαίρεται την παρέα σου, αλλά δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί ξανά ακόμα.

Ίσως ακόμα επεξεργάζεται τα συναισθήματά του, μπορεί να διαχειρίζεται τις συνέπειες του χωρισμού, ή ακόμη να προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Αν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, ίσως αξίζει να του δώσετε τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεται για να συνέλθει.

“Δεν θέλω να χαλάσω τη φιλία μας”

Όταν η φιλική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι πολύ στενή, μπορεί ο ένας από τους δύο να θεωρήσει ότι, η φιλία τους σύντομα θα εξελιχθεί σε σχέση. Όταν όμως ένας άνδρας λέει «δεν θέλω να χαλάσω τη φιλία μας», το εννοεί και είναι καλό να το σεβόμαστε, όσο και αν κάτι τέτοιο μας δυσαρεστεί.

Σεβαστείτε τη θέλησή του να διατηρήσει άθικτη τη φιλία σας, η οποία έχει για εκείνον ξεχωριστή σημασία.

“Ας μην βάζουμε ταμπέλες”

Είναι ενδιαφέρον, όταν ένας άνδρας λέει, “δεν θέλω ταμπέλες”, δεν είναι επειδή είναι προοδευτικός ή επαναστάτης.  Τις περισσότερες φορές είναι ο τρόπος του ν’ αποφύγει τη δέσμευση. Σίγουρα, μπορεί να του αρέσει να κάνει παρέα μαζί σου, αλλά αυτή η φράση υποδηλώνει ότι δεν είναι έτοιμος να βάλει μια ετικέτα στα πράγματα ή να βουτήξει σε κάτι πολύ σοβαρό.

Μπορεί να θέλει να ακούγεται χαλαρός και ανοιχτός με τις ανοιχτές σχέσεις, αλλά συνήθως, η στάση αυτή δείχνει είναι μία απάθεια που κλίνει προς την κατεύθυνση του να κρατάει τα πράγματα χαλαρά και στάσιμα. Να είστε προσεκτικές.

“Ζω το παρόν”

Το να ζεις το παρόν είναι υπέροχο, αλλά όταν ένας άνδρας λέει, «απολαμβάνω τη στιγμή,» συνήθως σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται να δεσμευτεί σύντομα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνει την παρέα σας. Αλλά προφανώς δεν σχεδιάζει να δεσμευτεί άμεσα στο μέλλον.

Αν δεν σας αρέσει αυτό που ακούτε, κάντε μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις προσδοκίες σας. Η ειλικρινής επικοινωνία, μπορεί να βοηθήσει και τους δύο να καταλάβετε πού βρίσκεστε και να αποφασίσετε για την πορεία της σχέσης.

“Δεν τα πηγαίνω καλά με τις σχέσεις”

Η παραδοχή ενός άνδρα ότι «δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχέσεις», αποτελεί σαφές σημάδι ότι δεν θέλει να δεσμευτεί. Παρά το γεγονός ότι σας βρίσκουν ελκυστική και απολαμβάνει την παρέα  σας, παραδέχεται ανοιχτά τις δυσκολίες του με  την ανάληψη ευθυνών και τις δεσμεύσεις.

Η κατανόηση της στάσης του είναι ζωτικής σημασίας. Πάρτε τα λόγια του στα σοβαρά και σκεφτείτε αν πράγματι οι επιθυμίες σας συμπίπτουν.

Tip: Αν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου ο άνθρωπος που σας ενδιαφέρει, φαίνεται να μην επιζητά μια σοβαρή σχέση, είναι καιρός  να μιλήσετε ανοιχτά.  Πρώτα απ  ‘όλα, είναι αναγκαία μια ειλικρινής συνομιλία σχετικά με τις προσδοκίες της σχέσης σας και να ακούσετε προσεκτικά τις απαντήσεις του.

Αν οι ενέργειές του δείχνουν σταθερά μια έλλειψη για επιθυμία δέσμευσης, σκεφτείτε αν κάτι τέτοιο εναρμονίζεται με τις δικές σας ανάγκες τη δεδομένη στιγμή. Θυμηθείτε, σας αξίζει κάποιος που σας εκτιμά και σας θεωρεί προτεραιότητα. Μην συμβιβαστείς με λιγότερα απ’ όσα αξίζεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Τα 6 ζώδια που θα παντρευτούν για τα χρήματα – «Επιλέγουν τον γάμο από συμφέρον»

Με «χρυσό» συμβόλαιο στον ALPHA ο Νίκος Μουτσινάς – Αυτή είναι η νέα του εκπομπή