in

«Τρομάζει» η αλλαγή των κοινωνιών στη νέα εποχή: Πρώτος «στόχος» τα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παράδειγμα της πολυπολιτισμικής Σουηδίας είναι ίσως η αφετηρία όλων όσων ήδη ετοιμάζονται στον υπόλοιπο κόσμο.

Μιας και έχει γίνει της «μόδας» να περιστρέφονται όλα γύρω από το σεξ, ακόμη κι αν αυτό αφορά μικρές ηλικίες, στις δυτικές κοινωνίες αυξάνεται η μερίδα του πληθυσμού που είναι πρόθυμη να «αλλάξει φύλο».


Δεν πρόκειται για αοριστολογίες, αλλά δυστυχώς για επίσημα στατιστικά στοιχεία σε μία από τις χώρες-υπόδειγμα της Νέας Τάξης.

Στη Σουηδία λοιπόν παρουσιάζει σημαντική αύξηση το ποσοστό του πληθυσμού όπου έχει κάνει ήδη ή αναζητά να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Οι αριθμοί ανεβαίνουν σημαντικά όσο κατεβαίνουν οι ηλικίες.

Είναι ενδεικτικό πως το 1% των Σουηδών ηλικίας 22-29 σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν το φύλο τους κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Η ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Επιδημιολογίας και Κοινωνικής Ιατρικής έδειξε παράλληλα πως στην περιοχή μόνο της Στοκχόλμης ένα 2,2% του νεανικού πληθυσμού παραδέχθηκε πως αισθάνεται ότι ζει/ζούσε σε «λάθος» σώμα.

Άλλο 2,8% δήλωσε ότι επιθυμεί να αντιμετωπίζεται από την κοινωνία ως άτομα διαφορετικού φύλου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Spunik, η ομογενής ψυχίατρος , Κυριακή Κοσίδου, ερευνήτρια στο Κέντρο Επιδημιολογίας και Κοινωνικής Ιατρικής (CES), δήλωσε πως έμεινε έκπληκτη από το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε η ερώτηση για το φύλο, ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες.

Δεν θα πρέπει βέβαια να μας προκαλούν εντύπωση τα υψηλά ποσοστά , κυρίως στους νέους, που σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν το φύλο τους. 

Σημειώνεται πως η «προοδευτική» κυβέρνηση της Σουηδίας, επιτρέπει σε παιδιά ηλικίας ακόμη και 12 ετών να επιλέξουν το φύλο τους!

Μάλιστα ένα παιδί ηλικίας 15 ετών μπορεί ακόμη και να υποβάλει αίτηση για χειρουργική επέμβαση, με την έγκριση των γονέων να μην είναι απολύτως αναγκαία!

Την ίδια στιγμή το σουηδικό κράτος παίρνει μέτρα για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας και των εμποδίων σε όσους επιθυμούν να κάνουν εγχείρηση αλλαγής φύλου. 

Σας θυμίζει κάτι αυτό; 

Το παράδειγμα της χώρας μας είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρο, μιας και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου  και μάλιστα από την ηλικία των 15 ετών!

Θυμίζουμε πως με τον νόμο 4491/2017 προβλέπεται ότι:

Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα, με εξαίρεση τους ανήλικους που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους, εφόσον υπάρχει ρητή συναίνεση των ασκούντων τη γονική τους μέριμνα και τους ανηλίκους που έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο (15ο) έτος της ηλικίας τους, εφόσον υπάρχει επιπλέον θετική γνωμάτευση διεπιστημονικής Επιτροπής που συστήνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υγείας για δύο (2) έτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ξεσπαθώνει το Κρεμλίνο: «Απαράδεκτες οι υποσχέσεις Στόλτενμπεργκ για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ»

ΣτΕ: «Συνταγματικό το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών»