in ,

Έκτακτο – Παγκόσμια θλίψη για τον ηθοποιό Μπρους Γουίλις

Δυσάρεστα νέα για τον αγαπημένο μας ηθοποιό Μπρους Γουίλις που πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η οικογένειά του.

 


 

Ο ίδιος έχει φτάσει στο σημείο να μην αναγνωρίζει ούτε καν την ίδια του τη μητέρα ενώ αδυνατεί να κάνει μια συζήτηση με νόημα.

Δύσκολη έχει γίνει πλέον ακόμη και η επικοινωνία για τον Μπρους Γουίλις. Για την κατάσταση της υγείας του γνωστού ηθοποιού μίλησε ο καλός του φίλος και σκηνοθέτης Γκλεν Γκόρντον Κάρον.

«Όλες αυτές οι γλωσσικές δεξιότητες έχουν χαθεί», αποκάλυψε ο στενός φίλος του ηθοποιού και δημιουργός του Moonlighting, Γκλεν Γκόρντον, ο οποίος προσπαθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα να έχει επικοινωνία τόσο με τον ίδιο και με την οικογένειά του.

Μπρους Γουίλις: Όλα όσα αποκάλυψε φίλος του ηθοποιού

«Δεν είμαι πάντα τόσο συνεπής, αλλά προσπαθώ και μιλάω με τον Μπρους, τη σύζυγό του Έμα Χέμινγκ Γουίλις αλλά και με τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του.

Έχω προσπαθήσει πολύ σκληρά να βρίσκομαι στη ζωή του. Αυτό που κάνει την ασθένειά του τόσο εντυπωσιακή είναι ότι αν είχατε περάσει ποτέ χρόνο με τον Μπρους Γουίλις, θα βλέπατε ότι δεν υπάρχει κανείς που να είναι περισσότερο χαρούμενος από εκείνον για τη ζωή», είπε ο φίλος του ηθοποιού, Γκλεν Γκόρντον, στην εφημερίδα The Post.

Δεν αναγνωρίζει ούτε την ίδια του τη μητέρα ο Μπρους Γουίλις

Στα 67 του χρόνια ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, που έγινε γνωστός για τους σκληρούς ρόλους του σε ταινίες – μπλοκμπάστερ, αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία ενώ από την άνοιξη του 2022 έχει διαγνωστεί με αφασία. Η είδηση έχει βυθίσει στη θλίψη τους θαυμαστές του και την οικογένειά του, η οποία τον στηρίζει με κάθε τρόπο.

Αδυνατεί να συζητήσει. Σε δήλωση που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη, η οικογένεια του Γουίλις αποκάλυψε ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί.

Ο Ουίλφριντ Γκλιμ, ξάδερφος της μητέρας του ηθοποιού, δήλωσε στην Bild πως η συμπεριφορά του έχει γίνει όλο και πιο αργή και δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει μια φυσιολογική συζήτηση. Μάλιστα, η μητέρα του, Μαρλίν, δεν είναι σίγουρη αν την αναγνωρίζει ακόμα, γεγονός που της προκαλεί τεράστια στενοχώρια και ανησυχία.

Μία από τις τελευταίες ενημερώσεις ήρθε από την πρώην του, Maria Bravo, η οποία δήλωσε ότι ο ηθοποιός βρίσκεται όλο και πιο μακριά από την ανάρρωση. Η ίδια συμμετείχε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, το Global Gift Gala, όπου μίλησε για την κατάσταση της υγείας του. «Γίνεται όλο και χειρότερα» τόνισε η Bravo.

 

«Δεν είναι καλά. Μίλησα με τη σύζυγό του και δυστυχώς είναι μια ασθένεια που χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Του στέλνουμε πολλή ενέργεια και πολλή αγάπη».

Ο Γουίλις και η Μπράβο, η σχέση των οποίων διήρκεσε δύο χρόνια, γνωρίστηκαν στα εγκαίνια ενός εστιατορίου, του Planet Hollywood. Παρά τον χωρισμό τους, η Μπράβο μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον ηθοποιό. «Όλη μου η αγάπη στον Μπρους και την όμορφη οικογένειά του», έγραψε.

Η μάχη του Μπρους Γουίλις με την μετωποκροταφική άνοια. Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια, μια σπάνια και εξουθενωτική νευρολογική διαταραχή.

Η νόσος επηρεάζει τους μετωπιαίους και κροταφικούς λοβούς του εγκεφάλου, προκαλώντας μια σειρά από προβλήματα συμπεριφοράς και γλώσσας. Το άτομο που πάσχει από αυτήν, εμφανίζει αλλαγές στην προσωπικότητά του, εμμονική συμπεριφορά, αλλά και δυσκολίες στην ομιλία.

Η οικογένειά του στις 16 Φεβρουαρίου γνωστοποίησε πως ο δημοφιλής ηθοποιός πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, μέσα από μια συγκλονιστική ανακοίνωση στα social media.

Στην ανακοίνωσή της, εξέφρασε «τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη για την απίστευτη αγάπη και υποστήριξη που λάβαμε όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους». Και συνέχισε ότι πλέον υπάρχει «μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειάς του Μπρους Γουίλις

«Η οικογένειά μας ήθελε να ξεκινήσει αυτό το μήνυμα, εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και τις υπέροχες ιστορίες που λάβαμε από τότε που κοινοποιήσαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους.

Στο πνεύμα αυτού, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση αφασίας του την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει προχωρήσει και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD).

Δυστυχώς, οι προκλήσεις στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση. Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε.

 

Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια,

μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα.

Ο Μπρους πάντα χρησιμοποιούσε τη φωνή του για να βοηθήσει τους άλλους και να ευαισθητοποιήσει για σημαντικά ζητήματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Γνωρίζουμε μέσα μας ότι – αν μπορούσε σήμερα – θα ήθελε να ανταποκριθεί φέρνοντας την παγκόσμια προσοχή και μια σύνδεση με εκείνους που επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους.

Έκτακτο – Παγκόσμια θλίψη για τον ηθοποιό Μπρους Γουίλις

Έκτακτο – Παγκόσμια θλίψη για τον ηθοποιό Μπρους Γουίλις

Η δική μας είναι μόνο μια οικογένεια με ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει από FTD και ενθαρρύνουμε τους άλλους που το αντιμετωπίζουν να αναζητήσουν τις πληροφορίες και την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη μέσω του AFTD (@theaftd, theaftd.org ) . Και για όσους από εσάς είχατε την τύχη να μην έχετε προσωπική εμπειρία με το FTD, ελπίζουμε ότι θα αφιερώσετε χρόνο για να το μάθετε και θα υποστηρίξετε την αποστολή του AFTD με όποιον τρόπο μπορείτε».

Πάρα πολύ έχουμε στεναχωρηθεί για την κατάσταση της υγείας του. Η άνοια είναι μια από τις χειρότερες αρρώστιες μετά τον καρκίνο και θα θέλαμε πολύ να βρεθεί μια θεραπεία για την ασθένεια αυτή. Κατά τ΄άλλα ας ελπίσουμε να γίνει καλά ο Γουίλις με κάποιον τρόπο.

Σε μια φωτογραφία βλέπουμε την Demi Moore να συνομιλεί με τον πρώην σύζυγό της, καθώς αυτος σφίγγει τρυφερά το μπράτσο της, ενώ σε άλλο ο σταρ παίζει με την εγγονή του Louetta, το πρώτο παιδί της κόρης του Rumer. Η Demi μοιράστηκε επίσης ένα ανέκδοτο throwback στιγμιότυπο του Bruce με τις τρεις κόρες τους, τη Rumer, 35 ετών, την Tallulah, 30 ετών, και τη Scout, 32 ετών.

“Χρόνια πολλά, BW! Σε αγαπάμε και είμαστε τόσο ευγνώμονες για σένα” έγραψε στη λεζάντα της γλυκιάς ανάρτησης η Demi Moore.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Θυμάστε την Τζίνα Αλιμόνου; Πως είναι σήμερα στα 52 της η καλλονή ηθοποιός και πρώην σύζυγος του Παύλου Βαρδινογιάννη

Νόσος Λεγεωνάριων: Τα συμπτώματα και τι να προσέξετε στη νόσο των κλιματιστικών