Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών, αλλά η πληροφορία προέρχεται από τη μυστική υπηρεσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε απόψε ότι “σίγουρα φαίνεται” ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός.

“Σίγουρα έτσι μου φαίνεται εμένα” απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στην Αεροπορική Βάση Άντριους, όταν τον ρώτησαν αν είναι νεκρός. “Είναι πολύ λυπηρό”, πρόσθεσε, λέγοντας πως την πληροφορία επιβεβαίωσε η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών των ΗΠΑ.


Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι “περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών” αλλά προειδοποίησε ότι οι συνέπειες θα είναι “πολύ σοβαρές” αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται η Σαουδική Αραβία.

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου, όταν πήγε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει έγγραφα για τον γάμο του.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν να μην παραβρεθεί στο οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στην πρωτεύσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ.

loading...