in

Κέικ με κόκκινο γκρέιπ φρουτ

Για το γκρέιπ φρουτ και τις ιδιότητες του, έχω γράψει παλιότερα δυο λόγια όταν έφτιαχνα αυτή μαρμελάδα με την προσθήκη ουίσκι,

Πρόσφατα είχα φτιάξει αυτή  τη μαρμελάδα με κόκκινα γκρέιπ φρουτ και την ώρα της αναζήτησης τους, μανάβης της γειτονιάς μου είπε: ξέρεις ότι τα καλύτερα κόκκινα γκρέιπ φρουτ είναι της Κρήτης και συγκεκριμένα από την περιοχή Χανίων. Ρώτησα και μου επιβεβαίωσαν την πληροφορία.


Μετά την μαρμελάδα αγοράζω συνέχεια, πίνω το χυμό τους και σήμερα ήρθε η ώρα να τα προσθέσω και στο κέικ μας.

Αν θελήσετε να το φτιάξετε και δεν βρείτε τα κόκκινα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κίτρινα.

Κέικ με κόκκινο γκρέιπ φρουτ

Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
1 φόρμα διαμέτρου 24 εκ 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
50 λεπτά 15 λεπτά
Συστατικά
Για το κέικ
  • 190 γρ αλεύρι μαλακό
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κοτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 100 ml χυμό γκρέιπ φρουτ
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα γκρέιπ φρουτ
Για την επικάλυψη
  • 5 κουτ. γλυκού ζαχαρη άχνη
  • 50 ml χυμό γκρέιπ φρουτ
Διαδικασία
Για το κέικ
  1. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και την αλευρώνουμε ελαφρά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Παίρνουμε το ξύσμα από ένα γκρέιπ φρουτ και στύβουμε το χυμό του.
  3. Σε κάδο μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σταδιακά το γιαούρτι.
  4. Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού αναδεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του γκρέιπ φρουτ, το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να πάρουμε ομοιογενές μείγμα. Το μείγμα θα είναι αρκετά αραιό.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 50 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει καθαρή μια λεπίδα.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε.
Για την επικάλυψη
  1. Σε μικρό μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό του γκρέιπ φρουτ και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε πάνω από το κέικ.
  2. Συνοδεύουμε το κέικ μας με χυμό από γκρέιπ φρουτ ή πορτοκάλι ή ένα τσάι αρωματικό.
Σημειώσεις

Η επικάλυψη είναι προαιρετική και μπορείτε να την παραλείψετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Σπιτικά Πτι Φουρ – Petit Four

Σπανακοπιτάκια-σαλίγκαροι